Izsludina laikmetīgās mākslas izstāžu līdzfinansējuma konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

«ABLV Charitable Foundation» izsludina ikgadēju konkursu uz līdzfinansējumu Laikmetīgās mākslas izstāžu organizēšanā no 2013. gada aprīļa līdz 2014. gada martam. Šogad konkursa rīkotāji dos priekšroku tādu izstāžu un notikumu atbalstam, kuros tiks radīts jauns mākslas darbs.

„Grantu programmas mērķis ir veicināt laikmetīgās mākslas attīstību, atbalstot nacionāla mēroga sabiedriski nozīmīgus laikmetīgās mākslas notikumus, tā sekmējot sabiedrības informētību, izpratni un pieejamību mākslas norisēm Latvijā,” atzīmē «ABLV Charitable Foundation» valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve.

Grantu programmā pieejamais kopējais finansējums ir 25 000 lati. Vienam projektam tiks piešķirts līdz 5 000 latiem un līdz 75% no projekta kopējām izmaksām. Pieteikumu iesniegšanas termiņš - 2013.gada 2.aprīlis, nosūtot elektroniski uz e-pastu: [email protected]. Grantu konkursa nolikums, pietekuma forma un budžeta forma ir pieejami fonda mājas lapā.

Iepriekšējo grantu konkursos fonds atbalstīja tādas izstādes kā Katrīnas Neiburgas personālizstāde „Lietu atmiņa” Laikmetīgās mākslas centrā „kim?” (2012), Voldemāra Johansona personālizstādes „Organiskie raksti/ Attractors” (2012) izstāžu zālē „Arsenāls” un „Plūsmas / Raksti” (2011) Galerijā 21, Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna izstāde „Pacieties” (2012) izstāžu zālē “Arsenāls”, Venēcijas stikla izstāde „Glasstress” Rīgas biržā (2011), kā arī vairākas Latvijas Mākslas akadēmijas diplomandu izstādes.

«ABLV Charitable Foundation» 2006.gadā dibināja "ABLV Bank" akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, lai īstenotu dzīvē savas pamatvērtības un sekmētu uzņēmēju atbildību par sabiedrību un vidi. Fonds darbojas kā galvenais "ABLV Bank" partneris labdarības jomā, atbalstot radošus cilvēkus un izcilas organizācijas, kas iegulda pūliņus un zināšanas, lai sasniegtu visiem svarīgus mērķus – veidotu saliedētu, pārtikušu un drošu sabiedrību. Fonda uzmanības lokā ir laikmetīgā māksla, bērni un jaunieši, izglītības un pilsoniskās sabiedrības attīstība. Aizvadītajos gados fonds ir atbalstījis gandrīz 200 projektus, piešķirot finansējumu 1 000 000 EUR apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti