Izsludina konkursu laikmetīgās mākslas izstāžu atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"ABLV Charitable Foundation" izsludinājis kārtējo grantu konkursu laikmetīgās mākslas izstāžu atbalstam. Kopējais grantu konkursam atvelētais finansējums 2016.gadā ir 37 500 eiro, tajā skaitā 7500 eiro izglītības projektiem.

Lai sekmētu "ABLV Charitable Foundation" līdzdibināto iniciatīvu 2021.gadā atklāt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju, grantu konkursa mērķis ir mudināt sabiedrībā interesi par laikmetīgo mākslu kā ierosmes avotu domātpriekam un jaunām zināšanām, pašrefleksijai un pieredzes apmaiņai. Konkursā tiek piešķirti granti nacionāla mēroga un profesionāla līmeņa izstādēm, kas veicina laikmetīgās mākslas aktuālos procesus Latvijā vai arī nodrošina laikmetīgās mākslas norišu pētniecības darba atspoguļojumu.

"ABLV Charitable Foundation" mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags norāda: "Domājot par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas tālāko attīstību, šogad priekšroka tiks dota tādu izstāžu atbalstam, kurām tiks radīti jauni mākslas darbi vai kuru ietvaros tiks atspoguļoti pētījumi par laikmetīgās mākslas norisēm Baltijas valstīs laika periodā no 1960.gada. Īpaši jāuzsver arī finansiālais atbalsts, kādu konkursa kārtībā paredzēts piešķirt pieteikumiem, kuros mākslas izstāžu ietvaros plānota izvērsta izglītības programma."

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir šī gada 19.oktobris. Plašāka informācija pieejama fonda mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti