Kultūras ziņas

Vide un dizains bezmaksas lekcijās

Kultūras ziņas

Nobela laureāta Česlava Miloša dzeja latviski

Porcelāna darbi albumā "Tuvošanās"

Iznācis keramiķes Helgas Ingeborgas Melnbārdes darbu albums «Tuvošanās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Apgādā „Mansards” iznācis mākslinieces keramiķes un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docentes Helgas Ingeborgas Melnbārdes darbu albums „Tuvošanās”.

Helga Ingeborga Melnbārde starp pašmāju porcelāna mākslas pārstāvjiem ir viena no zināmākajām.

Vitalitāte, dzīvesprieks un mākslinieciskā izdoma – tā īsumā varētu raksturot Helgu Ingeborgu Melnbārdi. Klajā nākušajā darbu albumā ir apkopoti pēdējo trīsdesmit gadu laikā tapušie ievērojamākie un pašai mākslinieces tuvākie porcelāna gleznojumi.

„Esmu dīvaina, man kā olimpiādē. Kā pieci gadi, tā izstāde. Tad es tā padomāju, ka visu to posmu var arī ielikt vākos,” atklāj māksliniece.

Daudzi darbi ir veltīti ievērojamiem Latvijas kultūras ļaudīm – Romānam Sutam, Aleksandrai Beļcovai, Elzai Radziņai, Ēvaldam Valteram un citiem. Taču albums nevar atklāt darbu patieso efektu, jo īpaši, ja tie ir mākslinieces iecienītie lielformāti.

„Tā ir cita opera. Tas nav tā, ka tu paņem šķīvīti: „O, cik skaisti!”. Te ir viss liels, krāsas žūst, darbs jādara ātri, tad ir īstais kaifs,” atzīst Melnbārde.

Tuvošanās – ir sava veida process, jo tam taču nav ne sākuma, ne beigu. Labs piemērs ir kaut vai nelielā mākslinieces darbu izstāde Jūgendstila muzejā, kas veidota, sagaidot grāmatas atvēršanas svētkus un mākslinieces 45 gadu radošā darba jubileju

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti