Īstenība un tās maiņas Indriķa Ģelža personālizstādē RMT

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piektdien Rīgas Mākslas telpas (RMT) Intro zālē atklāta Indriķa Ģelža personālizstāde „Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība”). Izstādes kuratore Inga Šteimane.

Atšķirība starp parasto un neparasto var būt gandrīz nemanāma. Parasto mēs saprotam kā „īstu”, „substanciālu”, bet kas ir neparastais? Nemanāmām atšķirībām turpinoties, mainās īstenība.

Izstādi veido pieci jauni mākslinieka tieši Rīgas Mākslas telpas Intro zālei tapuši darbi: „Leņķis”, „Trīs atmiņas par vienu objektu”, „Piekabe”, „Kolonna” un „Fotogrāfija”.

„Šie objekti sava neparastā izskata dēļ atsauc atmiņā modernisma strāvojumus – futūristiskas vai sirreālistiskas pārmērības, taču faktūra ir atšķirīga: ja modernisms darbojas kā politika, kā stratēģija un taktika, kas piedāvā šķietami universālu kultūras modeli, tad Indriķa Ģelža

Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība)” var saukt par spekulāciju, ko uzskatāmības labad papildina vizuāli tēli. Šī izstāde nerada jaunu pasauli, bet mēģina saprast veco. Šī māksla ir atskurbinoša, nevis apreibinoša un ar savu nepasludināto, bet sajūtamo vēsumu piestāv 21. gadsimtam,” stāsta izstādes kuratore Inga Šteimane.

Indriķa Ģelža izstāde Rīgas Mākslas Telpā būs apskatāma no 25.janvāra līdz 6.martam. Skatītājiem būs iespēja tikties ar Indriķi Ģelzi Vēlajās brokastīs Rīgas Mākslas Telpā 9. februārī pulksten 12.00, kad neformālā atmosfērā varēs izstaigāt izstādi kopā ar mākslinieku.

 „Autobusa šoferis izvēlējās nepareizu pagriezienu, kā rezultātā pasažieri kavējās par 20 minūtēm. Lai vai kā, es biju viens no tiem un nokavēju paredzēto tikšanos ar sevi pulksten 14.30,” raksta Indriķis Ģelzis, domājot par savu jauno personālizstādi „Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība)”.

Indriķis Ģelzis (1988) ir beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu (2012). Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība) ir mākslinieka trešā personālizstāde. Indriķis Ģelzis piedalījies izstādēs un festivālos Vācijā, Holandē, Francijā, veidojis personālizstādes kim? Laikmetīgās mākslas centrā un Cēsīs 2011. gada vasarā. Indriķis Ģelzis ir grupas „Instrumenti” singla „Heartcore” videoklipa režisors (2013).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti