Kultūras ziņas

Meklē finansējumu filmai "Zīmogs sarkanā vaskā"

Kultūras ziņas

Porcelāna darbi albumā "Tuvošanās"

Vilipsōna jaunākais komplektiņš "3 in 1" x 2

«Istabā» Vilipsōna jaunākais komplektiņš «(3 in 1) x 2»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Galerija „Istaba” šogad svinēs jau savu desmito jubileju un neatņemams ikgada mākslas dzīves notikums gluži kā gadalaiks tajā regulāri iekļaujas mākslinieka Aivara Vilipsōna personālizstāde.

 „Visa Latvijas sabiedrība var lepoties, ka mūsu līdzgaitnieks... nebaidīsimies šī vārda – ģēnijs – bārsta zvaigžņu putekļus mums visiem virsū,”  - ar šādu priekpilnu skatu sava drauga veikumā veras pirmais skatītājs, Aivara Vilipsōna ilggadējais cīņubiedrs Roberts Koļcovs, šoreiz - m ākslas analītiķa lomā.

„Es pieļauju, ka autors, šajā gadījumā Vīlipsōns daudzas lietas nezina pats, un tas ir vizuālās mākslas tiešs uzdevums – neanalizējot būt piesaistē ar kaut kādām emocijām kā jebkura mūza – teātris, mūzika vai māksla,” skaidro Koļcovs.

Izstāde ”(3 in 1) x 2” durvis ver pirmdien, 24.februārī, un būs skatāma līdz 5.aprīlim.

Grafikas un tēlniecības grands un virtuozs, kas pēdējā laikā demonstrējis arī savas gleznas jeb “bilžukus” kā pats tos dēvē, savā jaunākajā personālizstādē “(3 in 1) x 2” – rādīs no katras sava lauciņa mākslas jomas pa diviem darbiem – divas skulptūras, divas grafikas, divus “bilžukus”. Autora vārdiem skopi, bet “vilipsõniski” izsakoties, – “gada rosības minimumu”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti