Kultūras ziņas

Uz "Kulakova nakti" ar "Menueta" nošu grāmatu

Kultūras ziņas

Maskavas forštatē filmē "Billi"

Imantam Lancmanim – 75

Imants Lancmanis svin 75. dzimšanas dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

 

29.jūlijā 75. dzimšanas dienu svin mākslas zinātņu doktors, vēsturnieks, heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurēšanas speciālists, gleznotājs, vairāku grāmatu autors un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Imants Lancmanis.

Imanta Lancmaņa vārds vistiešāk saistās ar Latvijas skaistāko baroka mākslas brīnumu – Rundāles pili. Likumsakarīgi, ka Imantu Lancmani dēvē par Rundāles pils saimnieku, jo viņš tai veltījis 50 dzīves gadus. Imants Lancmanis Rundālē sāka strādāt uzreiz pēc Mākslas akadēmijas beigšanas – 1966. gadā.

Šovasar intervijā Latvijas Radio Lancmanis atminas, ka pirmoreiz Rundāli ieraudzījis bērnībā kādā pastkartē, un viņa pirmais iespaids bijusi vilšanās – nav nekāda pils, jo nav torņa. Jābilst, ka Rundāles pils šodienas izskatu ieguvusi, lielā mērā pateicoties Lancmaņa kunga uzņēmībai, neatlaidībai un stingrībai. Viņa līdzgaitnieki atzīst, ka šajā cilvēkā lieliski apvienojas šķietami pretrunīgais – izsmalcinātība un vienkāršība, mākslinieciska rotaļa un racionāls prāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti