Imantā skatāma mākslinieces Irīnas Špakovas izstāde «Human Touch» par cilvēcisko kontaktu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 2. novembra līdz 31. decembrim Kultūras un atpūtas centra "Imanta" skatlogos, Anniņmuižas bulvārī 29, skatāma Irīnas Špakovas izstāde "Human Touch" ("Cilvēka pieskāriens"), informēja centra pārstāvji.

Projekts "Human Touch" ir akrila tehnikā veidotu gleznu sērija, kas sastāv no astoņiem darbiem, kas tapuši no 2019. gada beigām. Kā impulss izstādei kalpojis izvēlētais ticības modelis, kurā cilvēks, cilvēka fiziskā un garīgā klātbūtne ir tas fundamentālais un pārākais. Māksliniecei Irīnai Špakovai īpaši svarīgs ir cilvēciskais kontakts, norādīja rīkotāji: "Sevišķi šobrīd, kad distancēšanās un ierobežojumi ir pozicionēti kā ikdiena, viņa cenšas noturēt ticību dzīvajam – gan caur miesisko, gan garīgo formu. Ja nespējam kontaktu sniegt un saņemt fiziskā veidā, tad var censties to izpaust dažādos mākslinieciskos veidos."

Irīna Špakova ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, studējusi Indonēzijā un Portugālē. Viņas darbi ir tikuši eksponēti Turcijā, Zviedrijā, Austrālijā, Indonēzijā un Portugālē. 

Izstādi organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centrs "Imanta".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti