Kultūras ziņas

Baltā nakts 2013

Kultūras ziņas

Dalailamas lekcija pulcē tūkstošus

Ilmāram Blumbergam 70

Ilmāram Blumbergam – 70

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šodien māksliniekam Ilmāram Blumbergam aprit 70 gadi. Sava radošā mūža laikā viņš pilnībā pārveidojis latviešu teātra skatuvi, viņa grafikas un grāmatu ilustrācijas piespiež viņa mākslas baudītājus domāt, bet gleznās neprāts mijas ar ģenialitāti.

Ilmārs Blumbergs saņēmis augstākos apbalvojumus visās radošās darbības jomās un guvis atzinību arī starptautiskā mērogā. Gandrīz desmit gadus veidojis scenogrāfiju izrādēm Dailes teātrī, un tieši viņa vadībā tapis leģendārais “Branda” iestudējums. Sadarbojies arī ar citiem teātriem un grandiozi īstenojis krāšņo Mocarta "Burvju flautas" uzvedumu Latvijas Nacionālajā operā. Lai arī scenogrāfija ir Blumberga radošās darbības pamats, viņa seja ir daudzās gleznas – spilgtas, tiešas, ģeniālas.

„Mazliet var tikt prom no sevis. Nedaudz. Uzzīmējot kādu zīmējumu, tu vari viņu it kā nolikt nost un pēc tam ķerties pie nākošā, un tas iepriekšējais tā kā aiziet. Arī uzzīmējot pašportretu, var atteikties no tā, kas ir pateikts. Un tu to sajūtu atdodi. Atdodi tukšumam,” – tā mākslinieks.

Izstāžu zālē "Arsenāls" šobrīd skatāma Blumberga darbu izstāde “Es nemiršu”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti