Iļģuciemā skatāma mākslinieces Birutas Delles un viņas domubiedru izstāde «Satikšanās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas kultūras centrā "Iļģuciems" no 2022. gada 3. marta līdz 3. aprīlim būs apskatāma Birutas Delles, Māra Salmiņa, Ivara Aizkalna gleznu un Roberta Delles fotogrāfiju izstāde "Satikšanās", informēja centra pārstāvji.

20. gadsimta 80. gadu beigās Torņakalnā pie Arkādijas parka gleznotājas Birutas Delles vadībā darbojās glezniecības studija "Zemūdene", kurā Biruta Delle pulcēja savus mācekļus un laikabiedrus teju desmit gadu garumā.

"Mēs neviens nezinām, kā darbojas mūsu smadzenes, ar savu apziņu nevaram izskaidrot zemapziņu, un līdz ar to arī nevaram izskaidrot, kā caur cilvēku rodas glezniecības process," uzsvēra Biruta Delle. Māksliniecei nepatīk savus audzēkņus dēvēt par skolēniem, jo viņa uzskata, ka nav nošķirams, kurā brīdī kurš no kura mācās un kuru iedvesmo darbam.

Ivars Aizkalns pēc darba studijā "Zemūdene" iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā, savukārt Māris Salmiņš devās "iekarot" Ameriku. Mākslinieces dēls Roberts Delle pērnā gada vasarā ir pievērsies fotogrāfijai. Izstāde "Satikšanās" ir autoru darbu satikšanās pēc ilgāka pārtraukuma, pēc ilgas neredzēšanās, kas pārrāvusi agrāko tuvību, norādīja rīkotāji. Izstādē eksponēti autoru jaunākie darbi.

Februāra beigās iznāca pilnmetrāžas dokumentālā filma par mākslinieces Birutas Delles dzīvi "Delle", režisors Andrejs Verhoustinskis, producents Bruno Aščuks, "Studija Centrums". Filma saņēmusi "Lielo Kristapu" nominācijā "Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma".

Izstāde atvērta katru dienu no pulksten 10.00 līdz 18.00 un ir apskatāma bez maksas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti