Kultūras ziņas

Brektes un Svilāna elektriskās mūzikas māksla

Kultūras ziņas

Dž. Dž. Džilindžeram jauns iestudējums "Petuški"

Skicēšanas nodarbības muzejā

Ikviens var būt mākslinieks! «Rīgas biržā» noslēdzas skicēšanas nodarbības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ikviens var būt mākslinieks! – ar šādu saukli Mākslas muzejs “Rīgas birža” vasarā piedāvāja brīvdabas skicēšanas izglītības programmu ikvienam interesentam “Ejam ārā”. Nodarbību dalībniekiem nav nepieciešamas priekšzināšanas, līdzi vien jāņem skiču klade un zīmuļi. Otrdien noritēja programmu noslēdzošā nodarbība, kas lietainā laika dēļ notika muzeja telpās. 

Skicēšanas nodarbības interesentiem izveidotas, lai mudinātu jebkura vecuma interesentus mākslinieciski izpausties neatkarīgi no priekšzināšanām – paņemt zīmuli un mēģināt uzskicēt kādu ainavu vai mākslas darba detaļu.  

Izglītības programmu kuratore Lilita Pudule uzskata – skicēšanas pamatā ir domu brīvība.

“Līdz ar to paralēli – šajā gadījumā nesam ārā slikto laika apstākļu dēļ – mēs pastāstām nedaudz par muzeja ekspozīciju, priekšmetiem. Paralēli dodam iespēju laika limitā paredzētajā uzdevumā kaut kādā citā veidā paskatīties uz konkrēto objektu,” viņa pastāstīja.  

Pirmdienas nodarbības uzdevums – atrast muzeja ekspozīcijas gleznās sarkanas un zilas detaļas un  tās uzskicēt. Nodarbības dalībniecēm nav profesionālu zināšanu  mākslā, vien interese par zīmēšanu un vēlme uzzināt ko vairāk par muzejā izstādītajiem mākslas darbiem. 

“Man ir neliela pieredze skolas mākslas stundā mācoties zīmēt. Es izvēlējos, pamatojoties uz mūsu gides ieteikumiem un to, kas interesē visvairāk. Un jāsaka, ka tiešām staigājot ar nedaudz citādāku perspektīvu meklējot ko zīmēt, ir jauns iespaids radies par gan Biržu, gan par to, cik skaista ir Rīga kopumā,” iespaidos dalījās nodarbības dalībniece Katerīna Deitone.  

Pēc skicēšanas nodarbībām dalībniekiem dota iespēja iemūžināt savu skici un piedalīties konkursā, kurā varēs laimēt kādu no muzeja sagatavotām balvām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti