Kultūras ziņas

Pizas muzeja lielākais dārgums Rīgā

Kultūras ziņas

Grāmatā apkopotas Latvijas Leļļu teātra pirmizrādes

Jauno mākslinieku darbi ikgadējā galerijā

«Ikrs» šogad Barona ielā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Pop-up" galerijā "Ikrs" mākslinieku un mākslas mīļotāju tikšanās notiek jau sesto gadu. Apzīmējums pop-up nozīmē mākslas galeriju, kas darbojas nevis ilglaicīgā periodā, bet tikai mēnesi. Katru gadu tā ir apmeklējama citā pilsētas vietā, šogad - visu decembri Barona ielā 11.

Jauno mākslinieku oriģināldarbi plašajos logos bieži piesaista garāmgājējus, kuri, iespējams, ir soļa attālumā, lai kļūtu par jauno gleznotāju vai grafiķu atbalstītājiem.

“Tukšās telpas un māksla iet kopā,” uzskata jauno mākslinieku projekta „Ikrs” pārstāve Ieva Moore. „Vairāk attīstītos, jo tiem veikaliem, tām tukšajām telpām, kur mēs esam bijuši, protams, ir pavisam cita aura pēc tam. Veikals pārvēršas mākslas telpā, un to noteikti var teikt par šejieni.”

Galerijas „Ikrs” pārstāvji sevi dēvē par tiltu starp sabiedrību un jaunajiem māksliniekiem, kuru atšķirību no vecmeistaru idejām raksturo pievēršanās urbānajai mākslai, kurā nereti tiek izteikts protests pret sabiedrības stereotipiem.

„Sabiedrībā ir pieņemts spēlēties ar kādu konceptuālu mākslu,” skaidro māksliniece Sabīne Moore. „Tā ir atšķirība Bet tomēr gribas teikt, ka tie cilvēki, kas to dara ir tādi paši tikai laiks ir cits.

Galerijā „Ikrs” var aplūkot ap piecdesmit jauno mākslinieku skatījumu uz viņu apkārtējo dzīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti