Kultūras ziņas

Koru vadītāji iepazīst renovēto estrādi

Kultūras ziņas

Mākslinieks, kurš Latvijā ieviesa sveicienu "ČAU!"

Ievas Iltneres izstāde "Summa"

Ievas Iltneres izstāde «Summa» – sajūtas par informācijas sadrumstalotību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atklāta jauna gleznotājas Ievas Iltneres personālizstāde “Summa”. Tajā māksliniece pievērsusies attēlam, kas izveidots no nelieliem fragmentiem, tā akcentējot šodienas straujo informācijas plūsmu un tās fragmentāro uztveri.

Šis gads māksliniecei ir īpašs. Aprit 40 gadi kopš viņas pirmās izstādes.   

Darbos, kas aplūkojami jaunākajā Ievas Iltneres personālizstādē “Summa”, gleznotāja dalījusies ar izjūtu par informācijas plūsmas sadrumstalotību un ziņu vai fotogrāfiju īso mūžu sociālajos tīklos.  

“To es ļoti asi izjūtu. Man tāda vizuāla sajūta ir, kā jūrmalā viļņi. Tu uzzīmē kaut ko uz smiltīm, un tas viss tā šuh.. aiziet ātri prom. Un tas jau tīklos ir. Ir vienas dienas aktualitāte, dažreiz pusi dienas, jo nāk kaut kas svaigāks un trakāks,” atzina māksliniece.

“Tas ir jāpieņem, ka tā ir. Kaut kā ātrāk, ātrāk parādīt. Un tu priecājies, ja kāds ierauga. Faktiski, es arī gribu būt tās vienas dienas varone!” stāstīja Iltnere.

Jaunākajos darbos gleznotāja paliek uzticīga savai krāsu izjūtai.

“Man šitā patīk! Es jūtos labi! Bet es neteiktu, ka te nav krāsu. Tās ir manas krāsas. Kādreiz prasa – nu kur ir krāsas? Tad es saku, pastaigājiet vai iztēlojaties jūrmalu. Smiltis, melnas aļģes, akmeņi. Viņi taču visi ir krāsaini. Katram ir sava krāsa! Nu es to redzu!” pauda Iltnere.

“Es zinu, ka man patīk kaut kas kontrastains, piemēram, melnbalts. Man patīk kaut kāds sīkumiņš. Tad man patīk tikpat labi kaut kas gluds, abstrakts,” viņa piebilda.  

Ievas Iltneres personālizstāde “Summa” galerijā Māksla XO būs skatāma līdz jūlija beigām.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti