Ieva Iltnere izstāžu ciklā «LMA100» piedāvā Indulim Zariņam veltītu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šovakar durvis ver fonda “Mākslai vajag telpu” Vasaras māja, kas par godu Latvijas Mākslas akadēmijas simtgadei pārcelta uz Esplanādi, tā teikt, tuvāk “jubilārei”. Tai veltīts arī šī gada izstāžu cikls “LMA100”, kurā katra izstāde būs interpretācija par kādu personību, kas dzīvi saistījusi ar akadēmiju. Šovakar kā pirmo atklāj izstādi, kas veltīta vienam no harismātiskākajiem Mākslas akadēmijas rektoriem Indulim Zariņam un ko veidojusi akadēmijas studente Envija un gleznotāja Ieva Iltnere.

Šovasar fonda “Mākslai vajag telpu” Vasaras māja no Kalnciema ielas kvartāla pārcelta uz Esplanādi, kur visas vasaras garumā notiks sešas izstādes, veltītas Latvijas Mākslas akadēmijas simtgadei.

“Šogad Latvijas Mākslas akadēmija svin savu simtgadi, un šodien Indulis Zariņš svin savu deviņdesmitgadi,” stāsta izstāžu cikla “LMA100” mākslinieciskais vadītājs, LMA prorektors, gleznotājs Andris Vītoliņš. “Arī datums šodien ir zīmīgs. Tā doma bija parādīt vēsturiskos personāžus, kādus no dažādu nozaru mācībspēkiem saprecināt ar mūsdienu mācībspēkiem un mūsdienu mācībspēkiem bija brīva izvēle pielasīt, uzaicināt atkal studentus, kas būs nākotne mūsējā. Tas ir tilts starp dažādām paaudzēm, kas būs šovasar.”

Gleznotāja un Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore Ieva Iltnere pieaicinājusi jauno, ekscentrisko maģistrantūras studenti Enviju radīt māksliniecisku interpretāciju par Induli Zariņu kā mākslas pedagogu. Tāpēc izstādē izmantoti bijušā rektora lekciju pieraksti un teksti, ar kuriem Envija sarunājas, citē, aprauj, dod atbildes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti