Ielu mākslas festivāls aicinās diskutēt par ielu mākslas vietu pilsētvidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 13. līdz 17. maijam Rīgā norisināsies ielu mākslas festivāls "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground". Festivāla mērķis ir sabiedrības un profesionāļu vidē raisīt diskusiju par ielu mākslas vietu modernas pilsētas vidē.

Eiropā un daudzviet pasaulē kvalitatīva ielu māksla daudz retāk tiek asociēta ar kriminālu darbību un privātīpašuma bojāšanu, bet gan pamazām kļūst par ietekmīgu mākslas tirgus daļu un sabiedrības spoguli. Festivāla rīkotāju mērķis ir izglītot sabiedrību par ielu mākslu, iepazīstināt ar veiksmīgiem citu Eiropas pilsētu piemēriem, kur ielu māksla ir integrējusies pilsētas vidē, veidojot kultūras kvartālus, tādējādi ne tikai piesaistot tūristus, bet arī ļaujot attīstīties mākslas formai, kuru līdz šim ir novērtējis šaurs sabiedrības loks.

Festivāls sniedz iespēju ikvienam interesentam iepazīties ar ielu mākslas žanra dažādību. Festivālā paredzētas vairākas starptautiski atzītu mākslinieku un teorētiķu lekcijas, apaļā galda diskusija un darba grupas, kurās profesionālu ielu mākslinieku vadībā ikvienam būs iespēja piedalīties legālu mākslas objektu izveidošanā Rīgas pilsētvidē. Šis pasākumu kopums piešķirs festivālam teorētisku kontekstu, veidojot dziļāku izpratni par ielu mākslas tapšanas iemesliem, procesu un estētiskajām vērtībām.

Festivāla laikā lekcijas par ielu mākslu vadīs ielu mākslas teorētiķis Tobiass Barenthins Lindblads, urbāniste un pilsētpētniece Evelīna Ozola un Gdaņskas ielu mākslas kvartāla pārstāve Barbara Sroka. Savukārt kvalitatīvus ielu mākslas objektus Rīgas pilsētvidē kopā ar darba grupas interesentiem veidos mākslinieki Roa, M-City, Hop Louie, Matthew Tully, Moneyless, Kiwie, Dainis Rudens, Frost, Aigars Mamis, Tron un Paulis Liepa. Tāpat arī interesentiem būs iespēja izveidot Rīgas urbāno alfabētu.

Ielu mākslas festivāls "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground" ir "Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta" notikums.

Festivāla programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti