Harijs Brants - Purvīša balvas kandidāts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Harijs Brants Purvīša balvai ir nominēts par zīmējumu izstādi "Portreti", kas notika 2011. gadā galerijā "Māksla XO".

Harija Branta ogles zīmējumos likts uzsvars uz prasmīgu "cita cilvēka" klātbūtnes efekta radīšanu. Savus draugus gan Brants ogles zīmējumos nav attēlojis. "Viņi man ir pazīstami un viņus interpretēt tā pilnīgi brīvi man nebija vēlēšanās," "Kultūras rondo" stasta mākslinieks.

Vilhelma Purvīša balva laikmetīgajā mākslā tiks pasniegta šovakar. Žūrija būs izvēlējusies vienu no 8 fināla kandidātiem, kurš iegūs prestižo atzinību un 20 tūkstošus latu. Tā ir Latvijas lielākā balva vizuālajā mākslā.

Vilhelma Purvīša balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām.” – tā rakstīts nolikumā.

Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu „Solitude”, otro Purvīša balvu 2011. gadā saņēma Kristaps Ģelzis par personālizstādi „Varbūt”.Kurš būs trešais – to uzzināsim jau šovakar, Purvīša balvas kandidātu darbu izstādes atklāšanā Izstāžu namā „Arsenāls”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti