Hardija Lediņa gada pasākumu ciklā notiks Sabīnes Moores performanču cikls «Trīs pamatkrāsas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trīs ceturtdienas, 3., 10., 17.decembrī, plkst. 19 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Sabīnes Moores audiovizuālo performanču cikls "Trīs pamatkrāsas". To laikā Sabīne Moore reflektēs par trim fundamentālām jomām - bērnību, folkloru un zemi, kas sasaucas ar izvēlētajām performanču norises vietām bibliotēkā.

Cikls risinās izstādes "Lediņš. Starp to un kaut ko citu" laikā, kur Sabīne Moore pārstāv jauno mākslinieku paaudzi, kuru darbības sfēra ir radniecīga Hardija Lediņa radošajam rokrakstam.

Performancēs Sabīne Moore izmantos trīs pamatkrāsām - dzeltenai, zilai, sarkanai - atbilstošas skaņas frekvences, ko papildinās ekspermentāli skaņdarbi un skaņa, kas rodas griežot savu siluetu papīrā. Ēna un siluets kopā ar skaņu ierakstu kļūs par performances liecību izstādē.

Sabīne Moore (1990) savos audiovizuālajos darbos apvieno vizuālus iespaidus un to pārnesi skaņu vidē, iepriekš tapušu materiālu ar nejaušiem trokšņiem. Lai gan nozīmīgākā mākslinieces darbības joma ir performances, arī  to dokumentācijas, izstādītas telpiskās kolāžās, tās iegūst autonomu skaņu instalāciju formu.

Izstādi "Lediņš. Starp to un kaut ko citu"  rīko Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, izstādes kuratore ir Līga Lindenbauma.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti