Kultūras ziņas

Rit topošā JRT aktieru kursa iestājpārbaudījumi

Kultūras ziņas

Mišas Maiska jubilejas koncerts dzimtenē

Skaņai vajag mākslu

Grupa «Mumiy Troll» interpretē mākslinieka Bruno Vasiļevska darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Projektā “Skaņai vajag mākslu” iesaistītie mūziķi no  Zuzānu ģimenes mākslas kolekcijas izvēlas, viņuprāt, vissaistošāko mākslas darbu un sacer šī darba raisītus jaunus, muzikālus mākslas darbus. Jaunākais no tiem ir grupas “Mumiy Troll” muzikālā interpretācija par gleznotāja Bruno Vasiļevska darbu “Klusā daba – saules stars.”

“Mēs visu laiku runājam, ka pietrūkst šī pēckara mākslas muzeja, un te ir vēl viens spilgts piemērs, ka tas periods ietekmē  ne tikai māksliniekus – tas ietekmē katru no mums,” atzina fonda “Mākslai vajag telpu” vadītāja Katrīna Jaunupe. “Te mēs to parādām caur mūziķiem, cik daudz par pēckara mākslu var pateikt viens komponists, viens mūziķis, grupa. Viņus tas iedvesmoja, jo darbi radās uz vietas, viņi paņēma gleznu, aizbrauca uz studiju, un tīra interpretācija – tur nav nekas ilgi domāts, viņi skatījās uz gleznu un radīja.”

Mākslas zinātniece Helēna Demakova par elitārā gleznotāja Bruno Vasiļevska daiļradi nesen uzrakstījusi grāmatu “Ideālā pasaule. Ētika ir visas viņa dzīves un darbu pamats”.

“Šajā darbā Bruno Vasiļevskis gluži tāpat kā citos skatījās dabā,” uzsvēra Demakova. “Gleznoja katru no saviem darbiem pusgadu tādā apkopojoša reālisma stilā, tātad sublimējot to enerģiju, savu skatīšanās enerģiju, būtībā izsakot caur krāsu un kompozīciju ne tikai redzamo, bet arī tādu idejiski augstāku pasauli.”

Iedvesmojoties no tās pašas Bruno Vasiļevska gleznas, scenogrāfiju radījis Krišjānis Elviks.

Jau pēc divām nedēļām Vasaras mājā skanēs Imanta Kalniņa kompozīcija par mākslinieka Māra Ārgaļa darbu “Bez nosaukuma” GolfClayderman scenogrāfijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti