Kultūras ziņas

Ar memorandu pret blēdīšanos pasākumu rīkošanā

Kultūras ziņas

Sāk skanēt Garīgās mūzikas festivāls

Grafikas festivāls četrās vietās Āgenskalnā

Grafikas festivāls aicina uz izstādēm četrās kultūrvietās Āgenskalnā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Četrās kultūrvietās Āgenskalnā 8. augustā durvis ver četras izstādes, ar kurām vienlaikus tiek atklāts arī starptautisks grafikas mākslas festivāls "Printmaking In”. Iepriekšējos gados mākslinieku darbi bija skatāmi Rīgas centra izstāžu zālēs, bet pārcelšanos uz Āgenskalnu rīkotāji saista ar festivāla vadmotīvu – “Nomales intimitāte”.

Katrs grafiķis festivālā pārstāv savu unikālu tehniku. Izstādēs pavisam būs skatāmi vairāk nekā divdesmit mākslinieku darbi no Baltijas, Ķīnas, ASV un citām valstīm. Šogad festivāla rīkotāji izstāžu vietas ir izvēlējušies ārpus Rīgas centra – Āgenskalnā. Precīzāk – Kalnciema ielas galerijā, bārā “Hāgenskalna komūna” un “Pils”, kā arī Teātra muzejā. Izstādes vieno nosaukums “Nomales intimitāte”.

Tomēr šis festivāls nebūs tikai grafikas darbu izstādes. Tā ietvaros, vismaz atklāšanas vakarā, notiks arī vairākas performances. Vienu no tām veido mākslinieks no Honkongas Endrjū Lems.

“No Honkongas esmu atvedis dažus palīginstrumentus, kuros izmantotas augstākās tehnoloģijas. Sekojoši ideja ir parādīt, kā daba un cilvēks saplūst ar tehnoloģijām. Un to es mēģināšu atklāt šajā performancē,” atklāj performanču mākslinieks Endrjū Lems.

Izstādes Āgenskalna kultūrvietās būs skatāmas līdz septembra sākumam. Savukārt no sestdienas festivāla norise, tiesa gan ar citiem laikmetīgās mākslas darbiem, turpināsies Igaunijas pilsētā Pērnavā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti