«Grafikas akadēmija» aicina uz tiešsaistes lekciju par augstspieduma tehnikām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

“Grafikas akadēmija” ir tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma, kura aicina interesentus uz bezmaksas lekcijām par dažādām grafikas tehnikām. Lekciju par augstspieduma tehnikām vadīs māksliniece Ieva Helmūte, informēja nodarbību rīkotāji.

Tiešsaistes lekcijas notiks divos laikos: sestdien, 6. novembrī, plkst. 11.00 un otrdien, 9. novembrī, plkst. 20.00.

"Kopumā grafikas tehnikas iedala trīs grupās  gludspiedes, dobspiedes un augstspiedes. Šajā lekcijā iepazīstināsim ar dažām no populārākajām augstspieduma tehnikām, kurām ir kopīgs pamatprincips  nospiedumu iegūst no reljefa augstākajām vietām, savukārt izgrebj jeb iedziļina laukumus, kurus vēlas atstāt baltus, neapdrukātus," norādīja organizatori.

Māksliniece Ieva Helmūte tiešsaistes lekcijā iepazīstinās ar augstspieduma tehnikām, kuras izmanto arī savā daiļradē: kokgriezumu un kokgrebumu (kokdzelumu), ko vienā vārdā mēdz saukt arī par ksilogrāfiju, kā arī linogriezumu un citām. Ieva Helmūte vada “Grafikas skolas” izveidoto grafikas darbnīcu un mākslas studiju, regulāri piedāvājot grafikas nodarbības gan bērniem, gan pieaugušajiem.

"Grafikas akadēmija" vairākās bezmaksas tiešsaistes lekcijās interesentus iepazīstina ar dažādām grafikas tehnikām  litogrāfiju, ofortu, frotāžu, monotipiju u.c.

Tiešsaistes lekcijas notiek interneta vidē. Sīkāka informācija par pieteikšanos lekcijām pieejama projekta "Facebook" vietnē.

Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā “KultūrElpa”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti