Kultūras ziņas

Sācies festivāls "Saulkrasti Jazz 2016"

Kultūras ziņas

Sāk filmēt spēlfilmu "Gūtenmorgens Vienciemā"

Ingas Jurovas brīnumzeme

Gleznotājai Ingai Jurovai četri krāsaini gadalaiki Alises Brīnumzemē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Galerijā “Antonija” apskatāma gleznotājas Ingas Jurovas personālizstāde “Četri gadalaiki Alises Brīnumzemē”. Gleznas ir ļoti krāsainas, un tajās attēlotie varoņu prototipi eksistē reālajā dzīvē.

Domu par izstādes tēmu izvēlēties Alises Brīnumzemi māksliniece pamato ar gleznās redzamās meitenes vārdu. Kaut arī košās gleznas lieliski varētu kalpot par ilustrācijām pasakai par Alisi Brīnumzemē, tā tomēr ir pašas mākslinieces radīta pasaule, un tai ir maz sakara ar slavenā angļu rakstnieka Luisa Kerola grāmatu. Bet daudzās gleznās attēlotais kaķis ir daļa no mākslinieces dzīves.

"Tas ir mans kaķis, mans draugs un viņu sauc Pablo, par godu māksliniekam Pablo Pikaso. Man vienmēr ir tā, ka tad, kad gleznā kaut kā trūkst, es saprotu, ka ir jāuzglezno atkal Pablo kaut kur, un tad viss kaut kā sakārtojas," stāsta māksliniece.

Pirms pievērsties cilvēku gleznošanai, māksliniece portretējusi dzīvniekus. Tikai pēc atzinības par lielisku jenota psiholoģisko portretu, Inga savos darbos ietvēra arī cilvēciskas būtnes.

"Es gribēju paspēlētie ar šiem te izmēriem. Tas arī ir no Aizspogulijas un Brīnumzemes par izmēriem, kas mainās, ka māja it kā ir normāla, bet pēkšņi visa pasaule ir milzīga," skaidro Jurova.

Izstādē aplūkojamie darbi tapuši pēdējos sešos gados un apskatāmi līdz augusta vidum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti