Gleznotāja: «Pop-up mākslas galerijā» ir gleznām vajadzīgais plašums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Gleznai vajag telpu elpot. Parasti tās ir saspiestas vai arī vari izstādīt tikai nedaudz gleznu. Šeit ir vajadzīgais plašums. Beidzot vari savus divmetrīgos vai pusotru metru lielos darbus atvest un normāli izstādīt. Šeit var izstādīt daudz," - tā intervijā LTV „Rīta Panorāmā" decembra vidū atklāto „Pop-up mākslas galeriju" raksturo gleznotāja Anna Laicāne.

Jauno galeriju, kas atrodas tirdzniecības centra "Galleria Rīga" 6.stāvā, no līdzīgiem projektiem atšķir fokuss uz profesionalitāti, rūpīga darbu atlase un tas, ka paši mākslinieki ir klātesoši, sastopami gan izstādes laikā, gan radošajās darbnīcās.

"Pop-up mākslas galerija" veidota kā alternatīva mākslas radītāju un baudītāju satikšanās vieta, kurā starp daudzkrāsu gleznām rosās pašas to radītājas un vienlīdz gaidīts ir gan mākslas zinātājs, gan pirmatklājējs, kas, daloties iespaidos un mainoties ikdienas lomām, no mākslas vērotāja var kļūt par tās radošu daļu.

Salīdzinot esošās mākslas galerijas ar jaunatvērto „Pop-up" mākslas galeriju, gleznotāja Anna Laicāne norāda, ka Rīgā nav nemaz tik daudz vietu, kur var izstādīt liela formāta darbus.

Šeit ir tas plašums, un beidzot vari savus divmetrīgos vai pusotru metru lielos darbus atvest un normāli izstādīt," uzsver Laicāne. „Gleznai vajag telpu elpot. Parasti tās ir saspiestas vai arī vari izstādīt tikai nedaudz gleznas. Šeit var izstādīt daudz."

Gleznotāja Mediņa stāsta, ka daudzi mākslinieki ir apstiprinājuši vēlmi piedalīties – dalīties savām zināšanām un vadīt darbnīcas.

„Interesanti man šķiet, ka mums būs ēnu teātra darbnīca," atklāj gleznotāja Alise Mediņa. „Telpas mums šeit atļauj daudzas lietas ārpus vizuālās mākslas."

"Pop-up mākslas galerijas" pirmā izstāde skatāma līdz 14.janvārim. Organizatori izstādei sarūpējuši īpaši spilgtu mākslinieku darbu plejādi, kuru vidū gan sabiedrībā atzītu mākslinieku radīti darbi, gan nesen Latvijas Mākslas akadēmiju absolvējuši mākslinieki.

Autoru vidū var nosaukt tādus jau labi atpazīstamus vārdus kā Kristīne Luīze Avotiņa, Elizabete Melbārzde, Ilze Avotiņa, Kristīne Kvitka, Alise Mediņa, Anna Laicāne, Zane Balode, Agnija Ģērmane, Neonilla Medvedeva, Ieva Liepiņa, Jānis Ziņģītis un Ilze Preisa.

Tā ir mūsu starta izstāde, kuru salīdzinoši spontāni – desmit dienu laikā savācām, līdz ar to mums nebija nekādu tematisko uzstādījumu," stāsta Mediņa, „bet nākotnē mēs plānosim izstādes tematiski un aicināsim māksliniekus uz to gatavoties."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti