Galerijas «LOOK» skatlogā aplūkojama gleznotājas Madaras Kvēpas ekspozīcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Galerijas “LOOK” izstāžu ciklu “111” turpina gleznotāja Madara Kvēpa. Viņas darbu ekspozīcija skatāma galerijas skatlogā no 11. maija līdz 17. maijam jebkurā diennakts laikā, medijus informē galerijas pārstāvji.

Māksliniece par ekspozīciju stāsta: ‘’Mani interesē skatupunkts. Tik ilgi sēžot četrās sienās, nevilšus radās atklāsme – par kādu dzīves skatupunktu vēl vispār ir iespējams runāt, ja ne savējo?

Sapratu arī to, ka vizuālie, faktiskie šķēršļi rosina prātu paņemt no iztēles rezervēm.

Tieši tādēļ tik daudzi šobrīd runā par #qurantinedreams – visa pasaule savas neizdzīvotās kaislības šobrīd izdzīvo sapņos.

Telpa nekad nav tik blīva kā tad, kad pastaigājies tumsā, jo tā ietver sevī potenciālu saturēt pilnīgi jebko – tāpat kā balts audekls.

Savos radošajos darbos es šobrīd nodarbojos ar dzīšanos pakaļ savai astei – vērojot pati savu skatupunktu. Mani darbi ir kā mēģinājumi vērot vērotāju, līdzīgi kā meditētājs vēro savas domas. Es paņemu savu domu, attālinu to, piešķiebju un ieraugu, ka tai ir biezums, svars un krāsa. Doma ir kaut kas manis radīts un tomēr atsevišķs. Mana apziņa ir kā tukšā audekla telpa, un doma ir šīs telpas pildījums.’’

Simboliski atzīmējot tuvojošos viena gada jubileju, kā arī rūpējoties par mākslas cienītāju veselību un drošību, galerijas ‘’LOOK!’’ mākslas ciklā ‘’111’’ ar saukli ''Viens mākslinieks. Viens mākslas darbs. Viens skatlogs.’’ piecu nedēļu garumā tiek eksponēti piecu mākslinieku darbi, kas tapuši pašizolācijas periodā – katru pirmdienu tiek izstādīti jauni darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti