Kultūras rondo

Valsts akadēmiskā kora “Latvija” sezonas ieceres. Tapis skaņdarba "Koki" video

Kultūras rondo

Čarlza Bukovska dzejas izlase "Kodiens". Iepazīstina atdzejotājs Jānis Elsbergs

Galerijā "Mazā Venēcija" varēs aplūkot vienas dienas izstādi "Latvijai 102"

Galerijā «Mazā Venēcija» varēs aplūkot vienas dienas izstādi «Latvijai 102»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

1. augustā galerijā "Mazā Venēcija" atklās mākslinieku Ievas Putniņas un Ivara Grāvleja izstādi "Latvijai 102". Tā būs vienas dienas izstāde ar performances elementiem, tomēr kā sola mākslinieki - izstāde pārtaps video formātā, un ikviens to varēs aplūkot.

"Ideja radās automātiski, jo šogad Latvijai ir 102, un mēs gribējām taisīt izstādi. Kāpēc vienu dienu? Vīrusa dēļ, lai būtu mazāk iespēju kādam inficēties, apmeklējot galeriju. Nolēmām taisīt vienas dienas intensīvu pasākumu, jo galerija ir jauna, un mums nav cilvēku, kas varētu sēdēt klāt," īsi iepazīstināja Ivars Grāvlejs.

Vēl viens aspekts, kādēļ izstāde būs aplūkojama klātienē tikai vienu dienu – mākslinieki izmanto performatīvos elementus, ko klātienē nevarētu nodrošināt vairākas dienas finansiālu iemeslu dēļ.

“Pie visas izstādes mēs strādājam kopā, bet es pārsvarā taisu objektus – butaforijas,” skaidroja Ieva Putniņa.

Sākotnējā iecere esot bijusi objektus veidot saistībā ar jūras tematiku, taču laika gaitā ideja transformējusies, piemērojoties telpas specifikai. Objekti, kas šobrīd aplūkojami izstādē, saistīti ar Latvijas 102 gadu svinībām, ar mākslinieku Voldemāru Irbi jeb Irbīti un viņa gaitām.

Ievas Putniņas interešu loks ir plašs – glezniecība, animācija, kino, performance –, un viņai patīk radīt butaforijas. Ivars Grāvlejs savukārt pazīstam kā fotomākslinieku un provokatoru.

Izstādē būšot iekļautas arī dažas fotogrāfijas. Pēc vienas dienas izstāde “Latvijai 102” saglabāšoties gan videoformāta, gan arī fotodokumentācijā.  Izstādes objekti darināti no putuplasta. Galerijā būšot izstādīti tikai daži darbi, bet pārējos būs iespējams aplūkot, ejot pa Irbītes takām, skaidroja Grāvlejs. Tā kā izstāde būs sava veida ceļojums, būs arī norādes.

Galerija "Mazā Venēcija" ir neliels dzīvoklis Rīgā, Akmens ielā 26. Tā ir viena no ieliņām Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas tuvumā, bet Ivars Grāvlejs mudina uz galeriju doties ar vilcienu: aizbraukt līdz Torņakalna stacijai un nākt gar sliedēm atpakaļ uz centra pusi.

Ievas Putniņas un Ivara Grāvleja izstāde "Latvijai 102" ir pirmā un pagaidām vienīgā izstāde galerijā "Mazā Venēcija". Ivars Grāvlejs bilst, ja būs nākamās idejas, kas varētu tikt īstenotas galerijas specifikas dēļ, tās sekos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti