Galerijā «Māksla XO» būs skatāma Artura Bērziņa personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Galerijā “Māksla XO” no 2. jūlija būs skatāma Artura Bērziņa personālizstāde “Bez nosaukuma”, informēja galerijā.

Bērziņš ir viens no savdabīgākajiem Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvjiem ar savu izkoptu zīmējuma-gleznojuma tehniku. Savā jaunākajā izstādē “Bez nosaukuma” mākslinieks reflektē par to, kas notiek mūsdienās un notika pagātnē. Izstāde aizskar aktuālus un vispār nozīmīgus jautājumus mūsdienu cilvēkam, kas ir svarīgi gan pašam autoram, gan līdzcilvēkiem.

Izstāde tiek prezentēta “Bez nosaukuma”. Galerijas pārstāvji norādīja, ka māksliniekam bijuši vairāki varianti, kā izstādi varētu nosaukt: ““Austrumeiropas dekoratīvā māksla un Olaines industriālā arhitektūra 1960-1979” vai “Daži motīvi Austrumeiropas dekoratīvajā mākslā un Olaines industriālā arhitektūra 1960-1979”. Vēl precīzāk būtu - “Austrumeiropas dekoratīvā māksla un Olaines industriālā arhitektūra dažu olainiešu apziņās 1960-1979”. Vai arī “Naivie darbi”, vai “Austrumeiropība”. Tomēr izstāde ir bez nosaukuma...”

“Izvēlētie attēli rāda lietas un situācijas, par kurām nav vajadzības reflektēt vārdiski vai nav iespējas kaut ko jēdzīgu pateikt.

Kaut kādā mērā varētu teikt, ka šie attēli parāda pasaulē notiekošā veltīgumu; tādu kā nejēgu. Vitgenšteins rakstīja, ka attēli parāda paši sevi; tas, paralēli iepriekšējai tēzei, iespējams, visprecīzāk atbilst izvēlētajiem attēliem. Saule ir attēls, kas atšķir to laiku un reģionu no citiem laikiem un reģioniem. Esmu apkopojis, sistematizējis un tipoloģizējis vairāk kā 300 Austrumeiropas 60. un 70. gadu mākslā un dizainā sastopamos saules attēlus. Izstādē būs 29 saules, 27 ēkas, 32 - 40 variācijas par preču zīmēm, 1 auduma dizaina paraugs, 2 koku stilizācijas, 1 - 2 sejas, 1 ainava. Darbu tapšanā izmantotas dažādas metodes, kas bija raksturīgas Austrumeiropas grafiskā dizaina darbiem 1960. - 1979. gados,” par izstādi pastāstīja mākslinieks.

Arturs Bērziņš ir dzimis 1971. gadā. Viņš vairākkārt nominēts un izvirzīts Purvīša balvai. Beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu glezniecībā (2009) un maģistra grādu vizuālās mākslas un kultūras vēsturē un teorijā (2014). Kopš
2008. gada sarīkojis 25 personālizstādes, kas ir konceptuāli pētījumi par latviešu glezniecības tradīcijām, kultūras un sistēmu veidošanās struktūrām, laiku, tā ritējumu un domāšanas tradīcijām. Piedalījies vairāk nekā 27 grupas izstādēs Latvijā un ārzemēs.

Artura Bērziņa darbi iekļauti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Olaines Vēstures un mākslas muzeja kolekcijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti