Kultūras rondo

"Eiropas cilvēks un kultūra - krīzes laikos". Dzīvnieks kā sargājošais totēms

Kultūras rondo

Muzeju dienā vebinārā spriedīs par ilgtspējības jautājumiem muzeju darbā

Galerijā “Māksla XO” aplūkojama Romāna Korovina izstāde “Ceļš starp priedi un krūmu"

Galerijā «Māksla XO» atklās mākslinieka Romana Korovina personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Galerijā “Māksla XO” no 14. maija būs skatāma mākslinieka Romana Korovina personālizstāde “Ceļš starp priedi un krūmu”, medijus informē galerijas pārstāvji.

Gleznu izstāde galerijā būs skatāma līdz 15. jūnijam.

"Šī izstāde ir tikai par gleznošanu un gleznu, bez fotogrāfijām. Te ir divas zāles un ir divas daļas – lauki un pilsēta, un templis" savu izstādi Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" raksturo Romāns Korovins.

"Man nav svarīgas tēmas, bet pati glezniecība, tā mani apbūra, ar kuru sastapos pirms pusotra gada Purvīša balvas izstādē. No tā brīža sapņoju par izstādi savā galerijā," atklāj galerijas "Māksla XO" vadītāja Ilze Žeivate. "Te tiešām var redzēt skaistu, gudru, tādu latviešu glezniecību, par kādu runājis Konrāds Ubāns, Vilhelms Purvītis. Varbūt tās nav tādas tēmas, bet ieraugot, tā ir Latvijas ainava un visa filozofija šajās gleznās par gaismu un ēnu. Tāpēc sižetam ir pakārtota loma."

Galerijas pārstāvji atzīmē: “Romana Korovina darbiem – fotogrāfijai, zīmējumam, video vai instalācijai raksturīgs precīzs vērojums, vizuāli paradoksi un humors. Savukārt viņa glezniecība klusi mirdz īpašā gleznieciskā jutīgumā, filozofiskā apcerībā, vienkāršībā un patiesumā.”

Romans Korovins (1973) beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu (1997). Izstādēs piedalās kopš 1991. gada. Sadarbībā ar tādiem izstāžu kuratoriem kā Viktor Miziano, Mark Gisborn, Harald Szeemann, Kristin Dittrich, Alise Tīfentāla, Daiga Rudzāte, Iliana Veinberga, Solvita Krese, Ieva Kalniņa Romana Korovina darbi eksponēti daudzās Eiropas valstīs un ASV.  Romans Korovins vairākkārt nominēts Purvīša balvai – 2018., 2009., 2008. gadā. Saņēmis Latvijas Gada balvu fotogrāfijā - 2006. un 2007. gadā. Viņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā, kā arī privātkolekcijās Eiropā un ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti