«Galerijā M māksla» atklās mākslinieces Alises Mediņas personālizstādi «Gaistošie mirkļi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 4. jūlija “Galerijā M māksla” būs apskatāma mākslinieces Alises Mediņas personālizstāde “Gaistošie mirkļi”.

Par topošo izstādi pati autore saka: “Nosaukums šai izstādei mazliet apcerīgās noskaņās, bet mans mērķis noteikti nav radīt skumjas. Gatavošanās izstādei bija vairāk kā atgriešanās brīžos, kuri ir kādā veidā aizkustinājuši, likuši apstāties un vērot - kā magnoliju ziedi birst, kā saules rietā izgaismojas māju jumti, kā garām pabrauc senlaicīgs auto, kā pilsētas apgaismojums iekrāso krēslaino pilsētu… Ir skaidrs, ka tas mirklis paiet, tajā nav iespējams atgriezties, bet to var iemūžināt, apturēt gleznā. Runājot par motīviem, šoreiz gleznu sērijai nav viena vienojoša motīva vai koncepcijas, tie ir klejojumi atmiņās, atgriešanās dažādos dzīves brīžos. Un tie ir bijuši gleznas vērti mirkļi.”

Alise Mediņa. Vakars
Alise Mediņa. Vakars

Latvijas laikmetīgajā mākslā Alises Mediņas mākslinieciskais rokraksts ieguvis savu atpazīstamību jau no pirmajām izstādēm. Balstoties uz akadēmisku zīmējumu un strādājot galvenokārt ainavas žanrā klasiskajā glezniecības tehnikā uz audekla ar eļļu, Alisei ir izdevies savienot pagātni un kultūras pirmtēlus ar mūsdienu cilvēka sajūtām.

Publikai Alises Mediņas personālizstāde “Gaistošie mirkļi” būs apskatāma laikā no 4. jūlija līdz 30. jūlijam „Galerijā M māksla”, Modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” pirmajā stāvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti