Galerijā «Look!» vērojama Zīles Ziemeles personālizstāde «Distances»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

5. janvārī galerijā "Look!" tiks atklāta Zīles Ziemeles personālizstāde "Distances", informēja galerijas pārstāvji.

"Robežas starp pazīstamo un svešo, pieņemamo un nesaprotamo. Robežas mūsu prātos un fiziski novilktas līnijas, kas atdala teritorijas un pasvītro domas. Gleznotāja Zīle Ziemele savos jaunākajos darbos, kas veido dialogu ar vēl pandēmijas laikā tapušām kompozīcijām, centusies sataustīt sociuma un rutīnas nomierinošo un vienlaikus trauksmaino dabu. TV diktores iemidzinošā balss uz plūstošās Daugavas fona, nogrieztas tulpes pulsējošā dzīvība uz galda istabā, mīklas šaha galdiņš pelmeņu sagatavošanas procesā, vingrošanas paklājiņu ritmi svētceļojuma atelpas brīdī. Olas temperas tehnikā darinātās gleznas fiksē šķietami paredzamās ikdienas ainas un priekšmetu alkas un kartē distances – attālumu starp priekšmetiem vai ķermeņiem laikā vai telpā," vēstīts izstādes pieteikumā.

Zīle Ziemele (1993) absolvējusi Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu (JRMV), 2017. gadā ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības specialitātē un šobrīd ir JRMV mācībspēks gleznošanā, grafikā un kompozīcijā. Zināšanas papildinājusi Antverpenes Karaliskajā mākslas akadēmijā "ERASMUS+" apmaiņas programmas ietvaros. Sarīkojusi pusduci personālizstāžu, no kurām pēdējā, ar nosaukumu "Laikrādis", bija skatāma aizvadītā gada pavasarī "Ag" galerijā. Grupu izstādēs piedalās kopš 2011. gada. Zīles Ziemeles darbi tikuši iekļauti tādos mākslas notikumos kā "Spriedze. Jaunie latviešu glezniecībā" LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" (2016), Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē Jeune Creation Europeenne (JCE) Parīzē un "Survival Kit 10" izstādē "outlands (ārpuszemes)" Rīgas cirka telpās. 2022. gadā uz Talsu mūzikas skolas fasādes sadarbībā ar fondu "Mākslai vajag telpu" realizēts Zīles Ziemeles sienas murālis "Kopā".

Izstāde būs apskatāma no 6. janvāra līdz 28. janvārim galerijā "Look!" (Ģertrūdes iela 62A), darba laikā no otrdienas līdz piektdienai no pulksten 13.00 līdz 19.00, sestdienās no 13.00 līdz 17.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti