Kultūras ziņas

Pirmā klātienes izrāde Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Čehova "Trīs māsas" jaunā versijā

Elīnas Krimas "Ekrānšāviņš"

Galerijā «Look!» atklāta Elīnas Krimas personālizstādi «Ekrānšāviņš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šī gada 30. jūlijā plkst.19.00 galerijā “Look!” tika atklāta Elīnas Krimas personālizstāde “Ekrānšāviņš”.

“Šīs ir laikmeta liecības, vēstules, laika kapsula,” šādi Elīna Krima raksturo mūsu paaudzes neatņemamo sastāvdaļu - ekrānšāviņus (ekrānuzņēmumus). Digitālā vide bieži tiek aprunāta negatīvās noskaņās - māksliniece ar savu pirmo personālizstādi vēlas cilvēkus ielaist savās otrajās mājās un parunāt par šo vidi no citas perspektīvas.

Parādīt mazu daļiņu no trīs gadus krātās ekrānšāviņu kolekcijas un likt cilvēkiem aizdomāties par divdesmit pirmā gadsimta ikdienu. Gandrīz visi tehnoloģiju lietotāji taisa ekrānšāviņus, bet kādēļ mēs iemūžinām mirkļus - lietas, sekundes ekrānā? Kam mēs to darām, cik bieži uz šiem ekrānšāviņiem atskatāmies paši? 

“Bieži vien es uzņemu ekrānšāviņus, lai piefiksētu kaut ko. Un tad radās ideja, kas arī ir sava veida māksla. Man patīk arī piefiksēt dažādas lietas, kuras rod prieku. Kā, piemēram, muļķīgi tulkojumi, jo tas vienmēr ir tik absurdi,” sarunā ar LTV pastāstīja Elīna Krima.

Māksliniece savus darbus veido īpašā autortehnikā, kas nezinātājam varētu līdzināties datorā veidotiem tēliem.

Izstādes darbos atspoguļojas abstrakti tēli un ainavas, kā, piemēram, "Gaismas varā", kas, kā atklāja māksliniece ir gaismas vara plāksnēs. Taču atsevišķos darbos ielasāmas arī kultūratsauces vai citu mākslinieku citēšana.

Mākslinieces pacietīgi, rūpīgi radītie darbi augstspieduma autortehnikā kontrastē ar mūsdienīgiem motīviem un dod iespēju izstādes skatītājiem citādāk paskatīties uz digitālo ikdienu.

Elīna Krima dzimusi Limbažos, šogad absolvēja bakalaura programmu Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozarē un mācības turpinās. 2018. gadā Saņēmusi Brederlo – von Sengbusch mākslas prēmiju, piedalījusies dažādās grupu izstādēs un mākslas projektos. 

Izstāde būs apskatāma no 30. jūlija līdz 22. augustam galerijā “Look!” (Ģertrūdes iela 62). Darbalaiks: 13.00-20.00 no otrdienas līdz sestdienai. Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti