Galerijā «Look» ar Miķeļa Mūrnieka darbu sēriju atklās mākslas projektu «111»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar devīzi “Viens mākslinieks. Viens mākslas darbs. Viens skatlogs.” 5. maijā galerijā “Look” tiek atklāts mākslas projekts “111”. Visi cikla darbi tapuši pašizolācijas laikā, un pirmā būs skatāma mākslinieka Miķeļa Mūrnieka darbu sērija “Isolation”, medijus informē galerijas pārstāvji.

Simboliski atzīmējot tuvojošos viena gada jubileju un rūpējoties par apmeklētāju veselību un drošību, galerijas “Look” mākslas ciklā “111” piecu nedēļu laikā tiks eksponēti piecu mākslinieku darbi – katru pirmdienu tiks izstādīti jauni darbi.

Ciklu atklās Miķeļa Mūrnieka darbu sērija “Isolation”. Galerijas pārstāvji par “Isolation” stāsta: “Novēršoties no ārējās pasaules, mākslinieks ļāvās pārdomām par absolūtās bezdarbības un izolācijas nozīmi jaunieviestajā dzīves kārtībā. Palēninot uzņemto dzīves tempu, ikdienišķo procesu trūkums kļuvis pavisam uzkrītošs. Cilvēki ir spiesti pievērsties citām vērtībām, un iepriekš pašsaprotamais nu jau kļuvis svešs.”

Trīs telpiski abstrakto darbu sēriju autors radījis, iespaidojoties no teju komiski pilsētvidē izvietotām norobežojošām lentēm, kas nereti veido grafiski un saturiski iepriekš neredzētas kompozīcijas. Neveiklo līniju ritmi ir šī laikmeta definējošas, bet vienlaikus pavisam īslaicīgas liecības. Autors tās ir fiksējis un pārvērtis par mūžīgām savās metāla kompozīcijās.

Darbi galerijā “Look” skatāmi no 5. maija līdz 10. maijam jebkurā diennakts laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti