Galerijā «Jēkabs» Pauļa Postaža jaunāko gleznu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mākslas galerijā "Jēkabs" no 11. līdz 28. februārim skatāma Pauļa Postaža jaunāko darbu izstāde.

Pauļa Postaža darbi izstādē galerijā "Jēkabs" turpina apliecināt klasiskās glezniecības vērtības. Tajā pašā laikā gleznās arvien vairāk dominē atpazīstamais un izkoptais individuālais mākslinieka rokraksts, kas dažviet kļuvis pat abstrakts, norāda izstādes veidotāji. Māksliniekam raksturīgajā veidā šķietamās ikdienas dzīves reālijas darbos pārtop pārlaicīgi vispārinātu vērtību motīvos. Tādā veidā māksliniekam ierasti tuvo cilvēku figurālos tēlus un pašportreta gleznojumu izdodas apstādināt nenoteikta laika un telpas dimensijā.

Melanholiskas sajūtas rada arī kluso dabu un atsvešināto urbāno ainavu gleznojumi, kas uz audekla atklāj miera un mūžības izjūtu. Gleznās līdztekus detaļu precizitātei ir klātesoša dūmakaina nosacītība, kur noteikto priekšplāna formu līnijas saplūst ar gaistošo fona gleznojumu. To visu mākslinieks panāk ar vieglu, reizē ekspresīvu otas triepienu, meistarīgu zīmējumu un kompozīcijas izjūtu, kas papildināta ar pārdomātu krāsu izvēli.

Paulis Postažs dzimis 1976. gadā. Glezniecību studējis Latvijas Mākslas akadēmijā, maģistra grādu iegūstot 2000. gadā. Šobrīd mākslinieks dzīvo un aktīvi strādā Latvijā, lai gan viņa darbi vairāk redzami tieši ārvalstīs - Vācijā, Beļģijā, Francijā, Itālijā un citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti