Kultūras ziņas

Jauna pasaku grāmata bērniem

Kultūras ziņas

Dž. Dž. Džilindžers atkal nesaprasts?

Signes un Edgara Folku izstāde

Galerijā «Istaba» skatāma Signes un Edgara Folku kopizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No pirmdienas, 30.novembra, galerijā "Istaba" Rīgā aplūkojama divu mākslinieku kopizstāde "Papīrs, krāsa, koks u.c. Signes Folkas un Edgara Folka darbi". Edgars Folks strādājis pie Latvijas Bankas lata monētas "Krupītis" un "Ziemassvētku egle", animācijas filmas "Velniņi", kā arī ilustrējis vairāk nekā simts grāmatas. Signe Folka atzīst, ka viņas stihija ir smalks roku darbs, piemēram, no tūkstošiem maza papīra gabaliņiem salīmēts lampas kupols, kas veiksmīgi iederas interjerā, ir mākslinieces lielākais gandarījums.

Galerijā "Istaba" apskatāmas Edgara Folka miniatūras un Signes Folkas, kā norāda pati māksliniece, praktiski pielietojamās lietas. Izstāde ir iekārtota tā, lai ir iespaids, ka esi iegājis istabā. Pie sienām izvietoti plaukti, kuros novietoti trauki un dažādas sīkas lietiņas. Telpas vidū piestiprinātas mākslinieces darinātās lampas, kuru veidošanā izmantoti vairāk nekā desmit tūkstoši papīra gabaliņu.

"Man personīgi gribas, lai ir gaumes audzināšana. Man beidzamie gadi žurnālos, un es esmu strādājusi tikai ar tādu domu - parādīt labāko, saskanīgāko, nenoliedzami ir gaumes audzināšana. Ir daudz bezgaumīgu lietu, kas ir redzamas visapkārt. Man šķiet, ka pilienu pa pilienam, kaut vai tajā pašā pašā žurnālā vai grāmatā, ka tu vari parādīt labāko, patiku kaut kādā viedā regulēt. Man šķiet, ka tas ir mākslinieka, vismaz man tā liekas, uzdevums," norāda Signe Folka.

Edgara Folka darbi, miniatūras un apgleznoti trauki tapuši, iedvesmojoties no latviešu tautas dziesmām, teikām, pasakām un sakāmvārdiem, savienojot to galvenos motīvus ar dažādu tautu rakstiem.

Pēdējos desmit gadus Signe Folka strādā žurnālos par praktisko darbu lapu veidotāju. Iznākušas divas viņas grāmatas ar pamācībām rokdarbu darināšanai.

Signes Folkas un Edgara Folka izstāde galerijā "Istaba" skatāma līdz 16.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti