Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Kučinski

Rīta Panorāma

Intervija ar Edgaru Rinkēviču

Gleznotājas Ievas Maurītes "Odiseja"

Galerijā «Istaba» skatāma Ievas Maurītes «Odiseja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz 27.februārim galerijā "Istaba" Rīgā skatāmi mākslinieces Ievas Maurītes askētiskie līnijas zīmējumi uz lielformāta audekliem - personālizstāde "Odiseja".

"Kas mēs esam, no kurienes nākam un kurp ejam?" - apmēram šādi 1897.gadā franču postimpresionisma gleznotājs Pols Gogēns nosauca kādu savu Martinikas perioda gleznu. Vai un kur rodama atbilde uz šo mūžseno jautājumu, kas vairāk vai mazāk aktuāls bijis visiem cilvēkiem visos laikos - pārdomās par to savā personālizstādē ir arī izstādes "Odiseja" autore, nonākot pie atziņas, ka visa mūsu dzīve šķiet esam Odiseja vai ceļojums nezināmajā.

"Mani visvairāk fascinē baltais uz melnā. Tas ir dabiski, tas ir ļoti mans - tas melnbaltais. Krāsas ir bijušas manos darbos, bet es kaut kā atgriežos pie melnbaltā," par saviem darbiem saka Ieva Maurīte.

Ieva Maurīte ieguvusi mākslas maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. Stažējusies rezidencēs Francijā, Vācijā, Lihtenšteinā, Islandē, Somijā un ASV.

Paralēli izstādei galerijā "Istaba" februārī Liepājas muzejā būs skatāma vērienīga Ievas Maurītes personālizstāde "Linea". Savukārt mākslinieces personālizstāde "Odiseja" galerijā "Istaba" ilgs līdz 27.februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti