Kultūras ziņas

Liepājas jauktajam korim "Līva" - 85 gadu jubilejas sezona!

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Atklāta Ivara Miķelsona izstāde "Pieskaries man…"

Galerijā «Istaba» atklāta tēlnieka Ivara Miķelsona izstāde «Pieskaries man…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 27. aprīļa galerijā “Istaba” ir skatāma tēlnieka Ivara Miķelsona darbu izstāde “Pieskaries man…”, un tie ir vārdi, kurus saka izstādes galvenie varoņi – durvju rokturi. Šī patiešām ir reta reize, kad apmeklētāji var ne tikai aplūkot, bet arī aptaustīt eksponātus.

Tēlnieka Ivara Miķelsona darbi vienmēr uzrunā ar cilvēka ķermenim raksturīgu formas plastiku. Arī tie, kas skatāmi galerijā “Istaba”, liecina par to pašu. Tikai šoreiz tie ir piestiprināti pie koka plāksnēm un izstādes nosaukumā aicina: “Pieskaries man…” To saka durvju rokturi.

Šī ir viena no retajām ekspozīcijām, kurā apmeklētāji var ne tikai aplūkot mākslu, bet arī tai pieskarties. To pat būtu vēlams izdarīt. Turklāt, kā liecina pirmo izstādes apmeklētāju iespaidi, šie darbi rosina arī iztēli.

Darbs ar taktilajiem objektiem Miķelsonam nav jaunums. Pašlaik notiek darbs pie Brīvības pieminekļa modeļa, kas, domājams, atradīsies netālu no oriģināla un kuru ar pirkstiem varēs aplūkot vājredzīgi cilvēki. Savukārt durvis uz iztēles pasauli galerijā “Istaba” varēs atvērt līdz 27. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti