Rīta Panorāma

Intervija ar Ilgu Tiesnesi un Alekseju Lundinu

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "bet bet"

Izstāde Oma Galerijā Istaba

Galerijā «Istaba» atklāta Ērika Caunes izstāde «Oma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Šī izstāde ir lēciens atpakaļ nākotnē,” tā par savu pirmo personālizstādi "Rīta Panorāmā" stāsta mākslinieks Ēriks Caune. Izstāde "Oma" atvērta galerijā “Istaba”, un tā ir veltījums viņa vecmāmiņai Maijai Caunei.

Galerijā apskatāms mākslinieka viens darbs - sienas gleznojums, kas ir stāsts visā izstādes telpā. Mākslinieks ir mēģinājis vizuāli pārnest savas vecmāmiņas istabu, kurā savulaik pats bieži ir mitinājies.

“Agrāk ļoti bieži nācu uz šejieni [ uz galeriju “Istaba”'] skatīties visādas kartiņas un pirkt sērkociņus. Diezgan bieži paliku pie omas dzīvoklī un man radās cieša saikne ar dzīvokli un galeriju “Istaba”. Izstāde strādā tikai šeit, citur ne,” pastāstīja Caune.

Oma ir jaunā mākslinieka autoritāte, un viņa par savu dzīvoklīti sakot tā: “Es tur apprecējos, dēlu piedzemdēju un nodzīvoju 66 gadus.”

Kundze 33 gadus nostrādājusi Dailes teātrī, un viņai ļoti tuva ir teātra māksla un dejošana. “Lai kurā kompānijā es būtu, dejošanā es biju pirmā. Lai arī mana istabiņa bija maza, mēs ar māsas vīru dejojām 15 kvadrātmetru lielā istabā. Vienlaicīgi dejojām četri līdz seši pāri,” nosmēja Maija Caune.

Mākslinieks Ēriks Caune paralēli studijām Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā iesaistās Rīgas brandmūru gleznojumu projektos.

Izstāde ‘’Oma’’ galerijā "Istaba" būs skatāma līdz 3. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti