Galerijā «Istaba» atklās jauno mākslinieku grupas izstādi «Nieze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Galerijā “Istaba” 9. martā tiks atklāta jauno mākslinieku grupas izstāde “Nieze”. Izstādei darbus veidojuši deviņi jaunie vizuālās mākslas pārstāvji, kurus vienos refleksija par mentālās niezes izpausmēm, veidiem, kā tā ir skārusi viņus, un kopumā par “to visapņemošo kņudinošo sajūtu”, medijus informē galerijas pārstāvji.

Kuratores Elīzas Elizabetes Ramzas vadībā arī galerijas telpa iegūs konceptuāli būtiskas pārmaiņas uz izstādes norises laiku.

Mākslinieku darbi radīti dažādos mākslas medijos, atspoguļojot kā patreiz aktuālos mākslinieciskās izpausmes līdzekļus, tā arī iekšējās niezes cēloņus un paveidus. Izstādes rīkotāji atzīmē: “Iespējams, tos pašus, kuri bieži kairina mūs vai pat kļūst par mūsu kompānijas vienojošo elementu.

Vienam tā izpaužas kā aizsargreakcija, citam jau gadiem mokoša alerģija, vēl nākamajam lokāli slimīga apsēstība vai vienkārši vēlme pakasīties kopā ar citiem. Gan jau arī Tev kas nesen ir kasījies.”

Izstādes dalībnieki ir bakalaura un maģistra programmu Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, kā arī Islandē un Beļģijā studējoši jaunie latviešu mākslinieki, kuri jau uzsākuši Latvijas publiku iepazīstināt ar saviem darbiem vizuālajā mākslā un citās kultūras sfērās: Madara Bethere, Krišjānis Elviks, Anna Malicka, Liene Rumpe, Jānis Šnieders, Rūdolfs Štamers, Kristīne Upīte, Inese Zalviņa, Paula Zvane. Izstādes kuratore ir Elīza Elizabete Ramza.

Izstāde bez maksas būs skatāma līdz 28. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti