Galerijā «Istaba» atklās gruzīnu mākslinieku darbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Galerijā „Istaba” 15.jūlijā atklās gruzīnu mākslinieku Gias Gugušvili un Iago Dekanozišvili darbu izstādi „Gruzija Latvijā”, lsm.lv informē izstādes veidotāji.

Tbilisi Mākslas akadēmijas profesors gleznotājs Gia Gugušvili neuzskata sevi par kādas konkrētas glezniecības skolas pārstāvi, paļaujas uz skatītāju kā savu darbu līdzradītāju un radošā procesa līdzautoru. Gugušvili audekli pārstāv Gruziju starptautiskos mākslas simpozijos un izstādēs. Mākslinieka darbi izstādīti Gruzijā, Azerbaidžānā, Vācijā, Austrijā, Francijā, Krievijā, Amerikā un Šveicē, kā arī atrodas Gruzijas Nacionālajā galerijā Tbilisi un privātkolecijās daudzviet pasaulē.

Otrs izstādes dalībnieks - Iago Dekanozišvili savos darbos atjaunojis XII gadsimtā zudušo gruzīnu zeltstīgotās emaljas prasmi. Gruzīnu emaljas māksla, kas aizsākusies mūsu ēras IV-XII gadsimtā, atkal dzīvo un nes Gruzijas vārdu pasaulē. Dekanozišvili sakrālie mākslas objekti pārstāv unikālo mākslinieku Gruzijas muzejos un privātkolekcijās Parīzē, Maskavā, Sanktpēterburgā, Kopenhāgenā, Ķelnē, Vašingtonā, Losandželosā, Ņujorkā un Rīgā.

Izstāde galerijā „Istaba” būs skatāma līdz 7. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti