Galerijā «Istaba» atklās grafiķa Roberta Koļcova personālizstādi «Zaķa cilpas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 10. oktobra galerijā "Istaba" būs skatāma pazīstamā grafiķa Roberta Koļcova personālizstāde "Zaķa cilpas". Izstādē – Koļcova grafikas darbu, lielformāta gleznojumu un skulptūru izlase. Izstādi mākslinieks piesaistījis nākamajam – zaķa gadam, solot, ka tajā arī "pieglaustajam trusim tiks ierādīta vieta" un izstādes atklāšanas dienā prezentējot savu darbu kalendāru, informē galerijas pārstāvji.

"Zaķa cilpas un Botāniķis paredz un sagatavo ceļu Pūķiem un Vienradžiem, aptuveni tāds ir īss un lakonisks izstādes vēstījums. Nākamais gads ir sakritis ar Botāniķa un Vienradža dialogu, kas paredzēts kā mana izstāde 2023. gada rudenī. Lai pakāpiens ir vienmērīgs un ritms saglabājas, šobrīd tiek rīkota izstāde un izdots kalendārs", saka Koļcovs, kurš savās izpausmēs mākslā jau labu laiku sevi dēvē par Botāniķi.  

Roberts Koļcovs beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības (1987) un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas (1995) nodaļas. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs (1994). Kopā ar Aivaru Vilipsonu 1993. gadā dibinājis apvienību "Pasīvā dekadence". Regulāri piedalās izstādēs. Koļcovs radījis daudzus interjeru gleznojumus gan Latvijā, gan ārzemēs, veidojis ilustrācijas grāmatām un preses izdevumiem. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā un daudzviet pasaulē. Šogad veidojis logotipu atjaunotajam Āgenskalna tirgum.

"Zaķa cilpas" ir Roberta Koļcova 23. personālizstāde. Izstāde būs apskatāma līdz 4. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti