Rīta Panorāma

Intervija ar valsts prezidentu Andri Bērziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Jelgavas mēru Andri Rāviņu.

Izstāde "Daudz laimes dzimšanas dienā!"

Galerija «Istaba» ar izstādi «Daudz laimes dzimšanas dienā!» atzīmē desmitgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atzīmējot desmit gadu jubileju, no 5.decembra galerijā "Istaba" Rīgā skatāma jubilejai veltīta izstāde "Daudz laimes dzimšanas dienā!". Izstādes tēma ir apsveikumu kartiņas.

Piedalīties izstādē aicināti visi tie mākslinieki, kas šajos desmit gados galerijā "Istaba" piedzīvojuši savas personālizstādes vai piedalījušies galerijas rīkotajās tematiskajās izstādēs. Darbi izstādei atceļojuši arī no Amerikas, Anglijas, Itālijas, Francijas, Austrālijas, Kanādas, Gruzijas, Īslandes, Dānijas, Norvēģijas, Vācijas, Indijas. Lai spētu visus darbus eksponēt un organizēt izstādes iekārtojumu, izstādes darbi ir mazformāta.

2004.gadā galerija "Istaba", mākslinieces Lindas Lūses ideja un lolojums, bija jauns pieteikums Rīgas kultūras videi daudzās nozīmēs. Mākslas galerija, veikals un bufete - trīs darbības sfēras ar novatorisku pieeju katrā no tām pirmoreiz savietojās vienā telpā, vietā, bieži par bohēmisku nodēvētajā gaisotnē. Lindas Lūses radītais, tobrīd "nepieradinātais interjers" tika pamanīts Latvijas arhitektūras darbu skatē.

Desmit gadu laikā "Istaba" piedzīvojusi vairāk nekā 115 mākslas izstādes. Līdzās visdažādāko mākslinieku personālizstādēm par galerijas vizītkarti kļuvušas arī tematiskās izstādes ("Apgleznotas paplātes", "Leļļu mājas", "Pulksteņi", "Slotas un šaufeles", "Istabas čības", "Pastkastes"), kas kopā pulcējušas daudzus māksliniekus un pēc izstādes norises laika Rīgā tālāk ceļojušas uz kādu no citām Latvijas pilsētām.

Vislielāko atsaucību guvusi izstāde - "hepenings" "Fotoateljē rekonstrukcija" (2006), kas godināja un atspoguļoja galerijas telpu leģendāro vēsturi - Latvijas Teātra biedrības fotoateljē (1951 - 1991) un aizgājušo gadu iemīļotos skatuves māksliniekus.

Izstādes organizējusi un iekārtojusi dizainere, gleznotāja un scenogrāfe Linda Lūse. Viņa ir arī "Istabas" logo un vizuālā tēla autore, veidojusi dizainu ikgadējiem kalendāriem, izdevumiem, kartiņām un citām "Istabas" radītajām lietām.

Ar galeriju "Istaba" saistīts arī pavāra Mārtiņa Sirmā vārds. Vēl nebūdams televīzijas zvaigzne, uzsākdams strādāt "Istabā", viņš tās bufeti pārvērta par restorānu. Šobrīd "Istabas" bufetē joprojām dzīvo Sirmā idejas, bufetes bizness ir viņa kompanjona Ulda Brūdera rokās. Savukārt galerijas un veikala darbība uzrauga Alma Suhanova.

"Istabas" jubilejas izstāde "Daudz laimes dzimšanas dienā" skatāma līdz 10.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti