Kultūras ziņas

Pianists Andrejs Osokins izglīto jaunos mūziķus

Kultūras ziņas

Piešķirs Izcilības balvas kultūrā

Aigara Bikšes "Inficētā taisnība"

Galerijā «Daugava» skatāma tēlnieka Aigara Bikšes izstāde «Inficēt taisnību»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

16.decembrī galerijas "Daugava" jaunajās telpās atklāta tēlnieka Aigara Bikšes izstāde "Inficēt taisnību". Darbi šim notikumam tapuši gandrīz trīs gadus, un tajos mākslinieks pieskaras cilvēka prāta vai pretēji - neprāta vietai sociālajos un politiskajos procesos.

Bronzā un kokā veidotie tēli galerijā "Daugava" ir māksla, kas komunicē ar mums, kuri esam izdarījuši savu izvēli. Mākslas darbs ir raidītājs, skatītājam jābūt gatavam kļūt par uztvērēju. Aigars Bikše šo izstādi raksturo kā treniņnometni cilvēkam, kurš ir gatavs novērot sevi.

"Ir iespējams uzzināt tikai to, ko tu vari piedzītot pats, novērojot šo skulptūru. Jebkurš skatītājs ir arī radītājs. Tajā brīdī, kad viņš skatās, viņš rada mākslas darbu," norāda Aigars Bikše.

Vairumā darbu dominē militārā tēma. Tā ir atsauce PSRS laikiem - autora bērnības gadiem, kad patika spēlēt kariņus, teic Bikše.

"Karavīrs - tā ir vara, kas kontrolē realitāti. No otras puses - tas ir arī cilvēks, kam jātiek galā ar savu pasauli. Tas ir liels konflikts," uzsver Bikše.

Izstādes "Inficēt taisnību" ekspozīcijā apskatāmi astoņi darbi. Vienlaicīgi ar izstādes atklāšanu Rīgā, Ausekļa ielā 1, atklātas arī galerijas "Daugava" jaunās telpas. Aigara Bikšes darbi tajās būs skatāmi līdz janvāra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti