Kultūras ziņas

Ringla, kas nevalkā princešu kleitas

Kultūras ziņas

No uzrakstiem "Rīga" noņem sirdis

Gleznotāja Jāņa Kalniņa "Klusā dzīve"

Galerijā «Daugava» skatāma gleznotāja Jāņa Kalniņa debijas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Teju klasiskā holandiešu glezniecība šobrīd ir aplūkojama galerijā "Daugava" Rīgā, kur izstādītas gleznotāja Jāņa Kalniņa klusās dabas un ainavas. Izstādes nosaukums "Klusā dzīve" nav izvēlēts velti - lielā mērā tas raksturo gan autora, gan viņa darbu noskaņu. 

Šī ir Jāņa Kalniņa pirmā personālizstāde. Tās ir klusās dabas un ainavas, kas liek aizdomāties par 17.gadsimta holandiešu glezniecību.

"Holandiešiem bija daudz klusās dabas, man viņi ļoti patīk un tāpēc mēģinu viņus atdarināt," teic gleznotājs Jānis Kalniņš.

Kopš Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas ir pagājuši seši gadi, taču tikai tagad mākslinieks ir sadūšojies izrādīt plašākai sabiedrībai paveikto. Ārēji mierīgs un nosvērts cilvēks, arī viņa darbi vieš mieru un harmoniju. Te arī ir tā klusā dzīve.

"Visi tuvinieki saka, ka es esmu mierīgs, taču tas darbs iekšēji ir ļoti nervozs. Daudz es tā nevaru pagleznot. Tas prasa ļoti lielu koncentrāciju," norāda Jānis Kalniņš.

To var saprast, jo atšķirībā no ekspresīvām abstrakcijas gleznām šajos darbos katra detaļa ir izstrādāta līdz niansēm. Mākslinieks atzīst, ka tādā veidā viņš rūpējas par skatītāju, pilnībā nododot viņam vizuālo skaistumu, kādu pats ir piedzīvojis.

Jāņa Kalniņa izstāde galerijā "Daugava" skatāma līdz 10.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti