Kultūras ziņas

Valkas iecirknī trūkst patruļpolicijas darbinieku

Kultūras ziņas

Glezniecības simpozijs "Silva Linarte"

Latviešu māksla Bāzelē un Ņujorkā un mūsdienu papirusi

Galerijā «Bastejs» skatāmi pasaules mēroga satelītmesas ietvaros iekļautie latviešu darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdz 28. jūlijam galerijā “Bastejs” satelītmesas “Volta Basel/Volta New York” ietvaros ir skatāma Pētera Līdakas, Henrija Preisa, Jāņa Šneidera un Artūra Virtmaņa darbi, informē galerija “Bastejs”.

Pētera Līdakas darbus raksturo spilgtas krāsas, tajos atklājas spraigas, sirreālas, negaidītas, metaforiskas iezīmes zīmējumā, glezniecībā, animācijā, fotogrāfijā un skulptūrā.

Henrijs Preiss par saviem darbiem saka: “Spriedze struktūrās un gaismā/ēnā ļauj mums iedomāties vairāk nekā to, ko mēs varam redzēt uz gleznas virsmas.”

Artūrs Virtmanis veido savas vizuāli un metaforiski blīvās, taču trauslās, īslaicīgi pastāvošās vides instalācijas no ogles zīmējumiem, mērogā veidotiem skulptūrāliem maketiem, darba procesā akumulētiem artefaktiem un atrastiem objektiem.

Jānis Šneiders ir studējis Antverpenes Karaliskajā Mākslas akadēmijā, interesants bija viņa kopdarbs ar Vestardu Šimkus projektā “Skaņai vajag mākslu”.

Satelītmesa “Volta Basel/Volta New York” ir viena no nozīmīgākajām norisēm mākslas pasaulē, kas patlaban notiek Bāzeles mākslas nedēļas un ''Armory'' mākslas nedēļas ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti