Rīta Panorāma

Intervija ar satiksmes ministru Anriju Matīsu

Rīta Panorāma

Intervija ar mūziķi Marku Rivu

Gleznotāja Jura Putrāma "Mīla un Naids"

Galerijā «Bastejs» skatāma Jura Putrāma izstāde «Mīla un naids»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Mākslu nevar atraut no dzīvesveida, māksla bez ikdienas nav nekas," tā par savu izstādi "Mīla un naids" saka gleznotājs Juris Putrāms. Viņš ir asprātīgais provokators, kurš savā mākslā vienmēr bijis publicists.
 

Juris Putrāms savus darbus izstāda reti. Pēc piecu gadu pārtraukuma galerijā "Bastejs" aplūkojama viņa darbu izstāde "Mīla un naids".

Gleznotājs Juris Putrāms mākslā ir konceptuālists. Viņa sarkastiskās asprātības izstāžu baudītāji gaida kopš Putrāma jaunības gadiem, kad viņš kopā ar māksliniekiem Andri Breži, Ojāru Pētersonu un Miervaldi Poli izstādīja sabiedrībai neglaimojošus darbus. Arī jaunā izstāde "Mīla un naids" galerijā "Bastejs" provocē.

"Konteksts uztveras caur emocionālo pārdzīvojumu. Tāpēc mums patīk filmas skatīties, kur ir stāsts - skumjš, priecīgs, jautrs. Cilvēks identificējas ar to," saka Juris Putrāms.

Jautāts, kā var uzturēt dzīves garšu, mākslinieks saka: "Mums to mācīja Gunārs Kirke, kas mūs, jauniešus, aicināja "plakātistos", bet nevajag tā saspringt. Dzīve ir pārāk īsa, lai par visu kreņķētos."

Juris Putrāms par sevi pajoko - esmu aizvadītā gadsimta cilvēks un mana humora izjūta radās pusmūžā. To viņš joprojām asina kopā ar saviem domubiedriem.

Jura Putrāma izstāde "Mīla un naids" galerijā "Bastejs" Rīgā skatāma līdz 7.martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti