Kultūras ziņas

Gaismas pils uz pasaules skeitborda kartes

Kultūras ziņas

Baha mūzika Rīgas koncertzālēs

Rituma Ivanova "Savienošanās"

Galerijā «Bastejs» atklāj portretu meistara Rituma Ivanova izstādi «Savienot»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Galerijā "Bastejs" trešdien, 16. novembrī, atklāta starptautiski pazīstamā latviešu gleznotāja un portretu meistara Rituma Ivanova personālizstāde ar nosaukumu "Connect" jeb "Savienot". Sev raksturīgajā tehnikā mākslinieks atveido cilvēkus meditācijā - brīdī, kad realitāte mijas ar nereālo. 

Rituma Ivanova gleznošanas materiāli mainās, objekti paliek tie paši. Mākslinieks joprojām pēta cilvēku sejas. Viņu var dēvēt gan par impresionistu, gan reālistu. Gleznās ir notverts mirklis, un sejas atainotas ar fotogrāfisku precizitāti. Turklāt darbu pamatā vienmēr ir portreta fotoattēls.

"Gleznojot kā impresionisti, izejot dabā, viņiem atkal ir svarīgi gaismu notvert, ne tik daudz to laika momentu. (..)

Man atkal ir svarīgi notvert to laika brīdi, kad es jūtu, ka tur ir emociju vai ekspresijas kulminācija, kas ir jāapstādina," teica gleznotājs.

Eksponētajos darbos Ivanovs dalās ar pārdomām par iekšējo pasauli. Gleznu personāžos dominē savienošanās ar sevi. No tā arī izstādes nosaukums – "Savienot".

"Kad tu skaties uz saulrietu vai saullēktu, kad tu meditē, kad tu ar sevi savienojies, kad tu savienojies ar tuvu cilvēku...

Tie ir tādi maģiski brīži, kurus mēs taupām, glabājam, atceramies, izjūtam. Tie ir kā tādas baterijas, kas uzlādē," sacīja Ivanovs.

Pēc izstādes Rīgā daļa darbu piedalīsies vienā no vadošajām pasaules mākslas mesēm Maiami. Bet galerijā "Bastejs" Ivanova darbi būs skatāmi līdz 17. decembrim. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti