Kultūras ziņas

Kino tehnoloģiju jaunumi

Kultūras ziņas

Imigrācijas un emigrācijas temati fotogrāfijās

Daigas Krūzes "Ceļojums no bildes uz bildi"

Galerijā «Alma» skatāma Daigas Krūzes gleznu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Galerijā “Alma” līdz 15. aprīlim aplūkojama gleznotājas Daigas Krūzes personālizstāde.

Māksliniece Daiga Krūze radījusi izstādi «Ceļojums no bildes uz bildi». Viņa krāsu valodā izstāstījusi kādu saistošu stāstu. Krūze ir ne tikai gleznotāja, bet arī restauratore. Viņa piedalījusies Rīgas pils un Nacionālā mākslas muzeja atjaunošanā.

"Daiga nevis atvirzās no realitātes, bet strādā ar jutekļiem, ainavu uztverot ar visu savu ķermeni un pastozos klājumus uz teju lazējošiem foniem vietām papildinot ar abstrakcionismam neraksturīgiem figuratīviem elementiem. Jaunajos darbos pati daba un tās būtnes pārvietojas no audekla uz audeklu līdz atdzīvojas animācijā," par mākslinieci raksta Elīna Sproģe.

Daiga Krūze (1980) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības un restaurācijas apakšnozares. Kopš 2004. gada aizvadījusi vairāk kā desmit personālizstādes un piedalījusies grupu izstādēs daudzviet pasaulē, tostarp Eiropas Mākslas balvas (The Sovereign European Art Prize) nominantu izstādē Stambulā 2011. gadā un ceļojošajā projektā “Nozīmīgākie Latvijas laikmetīgie mākslinieki” Ņujorkā, Vašingtonā, Čikāgā un Rīgā 2012. gadā. Viņas pēdējā personālizstāde “Slēpnis” bija skatāma galerijā ''Alma'' 2013. gadā, tika nominēta “Purvīša balvai” un ieguva laikraksta “Diena” Gada balvu kultūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti