Mākslinieka iecere – mēģinot risināt utopiskās cilvēka ķermeņa attīstības vīziju, paust vēstījumu par pasaules pārapdzīvotību un pārtikas patēriņa problemātiku. Izstādes centrā – ģenētiski modificētas cilvēka gremošanas sistēmas baktērijas, kas iegūtas kopā ar mikrobiologu Jāni Liepiņu. "Tā ideja ir nevis gatavs kaut kāds scenārijs vai pabeigts risinājums, bet drīzāk mākslinieciska evolūcijas interpretācija, kā tāda veida idejas mijiedarbojās ar kultūru," stāsta Gabrāns.
Līdzās keramikas figūrām ,kas ataino kilokaloriju daudzumu dažādos pārtikas produktos, mākslinieks noformējis pārsvarā no koksnes un papīra veidota ēdiena šķīvjus. "Krājot kaut tādus paraugus tādus, kā man iepatikās, kā pavāri taisa, to meistarības līmeni, kā nošļakstīt mērcīti, to es vēl neesmu sasniedzis!" norāda Gabrāns.
Gabrāna “Ēdiens:2050” Vasaras mājā ir viena no sešām izstāžu sērijas “Blumbergs.Bezgalība” izstādēm un būs skatāma līdz jūlija beigām.