Kultūras ziņas

Pērnavā gatavo starptautisku mākslas projektu

Kultūras ziņas

Zvaigžņu balsis koncertā "Viva Italia" Jūrmalā

Ginta Gabrāna nākotnes ēdiens

Gabrāns savos darbos turpina pārtikas tematiku - jauna izstāde «Ēdiens:2050»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šobrīd “Mākslai vajag telpu” vasaras mājā projekta “Blumbergs. Bezgalība” ietvaros, tiek atklāta mākslinieka Ginta Gabrāna personālizstāde “Ēdiens:2050” - turpinājums viņa darbu sērijai “Food” jeb “Pārtika”.

Mākslinieka iecere – mēģinot risināt utopiskās cilvēka ķermeņa attīstības vīziju, paust vēstījumu par pasaules pārapdzīvotību un pārtikas patēriņa problemātiku. Izstādes centrā – ģenētiski modificētas cilvēka gremošanas sistēmas baktērijas, kas iegūtas kopā ar mikrobiologu Jāni Liepiņu. "Tā ideja ir nevis gatavs kaut kāds scenārijs vai pabeigts risinājums, bet drīzāk mākslinieciska evolūcijas interpretācija, kā tāda veida idejas mijiedarbojās ar kultūru," stāsta Gabrāns.

Līdzās keramikas figūrām ,kas ataino kilokaloriju daudzumu dažādos pārtikas produktos, mākslinieks noformējis pārsvarā no koksnes un papīra veidota ēdiena šķīvjus. "Krājot kaut tādus paraugus tādus, kā man iepatikās, kā pavāri taisa, to meistarības līmeni, kā nošļakstīt mērcīti, to es vēl neesmu sasniedzis!" norāda Gabrāns.

Gabrāna “Ēdiens:2050” Vasaras mājā ir viena no sešām izstāžu sērijas “Blumbergs.Bezgalība” izstādēm un būs skatāma līdz jūlija beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti