Kultūras ziņas

Monsa - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2015

Kultūras ziņas

Jaunības draugi un klasiķi galerijā ‘’Daugava"

Septiņi nāves grēki iemiesojušies rotās

Franču mākslinieka septiņi nāves grēki galerijā «Putti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Franču mākslinieks Emanuels Lakoste radījis konceptuālo rotu kolekciju, kas no 26. februāra līdz 11. aprīlim aplūkojama galerijā “Putti”.

Izstāde tapusi, iespaidojoties no katoliskās baznīcas nesenās vēlmes nāves grēku sarakstam, kurus 13.gadsimtā definēja Akvīnas Toms, pievienot vēl dažus. 

Iekāre, negausība, mantkārība, slinkums, dusmas, skaudība un lepnība – šiem grēkiem cilvēki ļaujas ikdienā, paši to neapzinoties. Rotas ir tikai asprātīgs veids, kā izcelt cilvēku vājumu. Daudzi nekļūtu dzīvē par to, kas ir, ja nebūtu ļāvušies cilvēciskam vājumam, lai apzinātos, kā to pārvarēt.

Franču mākslinieks Emanuels Lakoste, kurš ir pasniedzējs Parīzes Mākslas koledžas modes departamentā, radot šo konceptuālo rotu kolekciju, vēlējies ironiski pasmaidīt par seno grēku sarakstu.

"Šajā projektā manekenu objekti ir apvienoti kopā ar rotām - it kā, ja valkātājs pārkāptu šo grēku, ļautos tam, rota viņu sodītu,” norāda galerijas pārstāve Zane Ešmite. „Bet to nevajag uztvert kā bībelisku dogmu vai pamācību, jo mākslinieks patiesībā bijis ļoti labā garastāvoklī, veidojot šo projektu, un viņš vēlas visiem pateikt, ka tas jāuztver ar maigu ironijas devu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti