Francijā atklāta da Vinči nāves piecsimtgadei veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Francija galvaspilsētas Parīzes Luvras muzejā atklāta Leonardo da Vinči nāves piecsimtgadei veltīta izstāde. Pirmie tās apmeklētāji atzina, ka viņš bija ne tikai liels mākslinieks, bet arī zinātnieks, kurš apsteidza laiku.

"To ir pārsteidzoši vērot. Es domāju, ka izstāde parāda zinātni, ko Leonardo da Vinči deva mums visiem. Viņš paredzēja ļoti daudzas interesantas lietas. Ir skaidrs, ka viņš veica precīzus mērījumus, un es domāju, ka viņš varēja  apsteigt savu laiku," teica apmeklētājs Deivids Grehems.

Rīkotāji informēja, ka izstāde ilgs līdz nākamā gada 24. februārim, un vēl pirms tās atklāšanas pārdoti 250 000 ieejas biļešu.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar 160 ģeniālā mākslinieka un zinātnieka darbiem, tai skaitā zinātniskajiem pētījumiem, skicēm un slavenākajām gleznām. "Monu Lizu", "Pēdējo vakarēdienu" un citus mākslas darbus interesenti varēs labāk iepazīt arī ar īpašiem virtuālās realitātes līdzekļiem.

Tikai dažas dienas pirms izstādes sākuma Parīzē no Venēcija nogādāts arī slavenais Vitrūvija cilvēka zīmējums, kurā da Vinči atspoguļoja ideālā cilvēka proporcijas. Vairāki Itālijas kultūras darbinieki iebilda pret tā pārvietošanu, jo darbs esot pārāk neizturīgs, un kompromiss tika panākts pēc Luvras darbinieku solījuma aizdot uz laiku Itālijas muzejiem vairākus Rafaela darbus.

Tikmēr mākslas zinātnieki atgādina, ka Leonardo da Vinči dzimis Itālijā, bet daļu savas dzīves nodzīvoja Francijā, tāpēc to dēvē par ģēnija otro dzimteni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti