Kultūras ziņas

"Knīpām un knauķiem" – 50

Kultūras ziņas

Ivara Arutjunjana kvintets VEF Džeza klubā

Fotogrāmatu izstāde ISSP galerijā

Fotogrāmata kā mākslas darbs. ISSP galerijā skatāmi 150 fotogrāfijai veltīti izdevumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 1. jūnija, individuāli piesakoties, iespējams apmeklēt fotogrāmatu izstādi “Self Publish Riga 2021” galerijā “ISSP”. Vienā no izstādes daļām apskatāmi arī labākie konkursam iesūtīties darbi, un kopumā ISSP galerijā izstādītas aptuveni 150 fotogrāmatas.

Izstādes kuratore Evita Goze stāsta: “Izstādē “Self Publish Rīga” ir apskatāmas konkursam iesūtītās grāmatas, kā arī sešas dažādas grāmatu kolekcijas no visas pasaules. Viena no tām ir “Paris Photo – Aperture Foundation PhotoBook Awards”, kas ir pasaulē nozīmīgākais fotogrāmatu konkurss.

Šogad ir arī tāds nebijis notikums, ka šajā konkursā ir iekļautas divas no Latvijas – viena ir Diānas Tamanes grāmata “Ziedu kontrabandiste” un otra ir “Orbītas” izdotā grāmata “Stikla Strenči”, kas ir veltīta Strenču fotoarhīvam.”

Izstādes veidotāji atzīst, ka jau kādu laiku pasaulē fotogrāmatas tiek uztvertas ne vien kā darbu katalogi, bet kā mākslas darbs, kur būtiska nozīme ir ne tikai fotogrāfijām, bet arī papildinošajam tekstam, grafikas dizaina elementiem un drukas materiāliem. Tas redzams arī konkursa darbos, kas gan vēl ir tikai maketi, nevis izdošanai gatavas grāmatas.

Konkursa žūrijas loceklis Aleksejs Muraško atzīst, ka žanru un tematu atšķirība darbos ir ievērojama, bet būtiska daļa grāmatu ir saistīta ar pandēmiju.

Konkursa uzvarētājs tiks paziņots nākamās nedēļas sākumā, bet izstādi līdz pat 1. jūlijam iespējams apskatīt “ISSP” galerijā, iepriekš piesakoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti