Kultūras ziņas

Vasaras saulgrieži ar Jāni Lūsēnu un kori "Pa saulei"

Kultūras ziņas

Ieskandina Saulgriežu pasākumus Rīgā

Rīgas Mākslas telpā apskatāma izstāde "ЛАВ =LOVE"

Fotogrāfijas, atklātnes un diapozitīvi no trīs privātkolekcijām – Fotogrāfijas biennāles izstādē «ЛАВ = LOVE»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

17. jūnijā "Rīgas mākslas telpas" Intro zālē apmeklētājiem durvis vērs Rīgas Fotogrāfijas biennāles izstāde "ЛАВ = LOVE", kas sniegs ieskatu trīs kolekcionāru fotogrāfiju, atklātņu un diapozitīvu privātkolekcijās. Ekspozīcija būs apskatāma līdz biennāles noslēgumam 10. jūlijā, informēja rīkotāji.

Izstāde "ЛАВ = LOVE" sniedz ieskatu Andreja Strokina, Irēnas Bužinskas un Bolderājas grupas privātkolekcijās, kas veidojušās, gudrās rokās nonākot sava laika dzīvi apliecinošam, bet vēlāk šķietami liekam, neaktuālam, pamestam materiālam, norādīja izstādes veidotāji. Viņi uzsvēra: "Tās ir fotogrāfijas, atklātnes un diapozitīvi, kas ietver neskaitāmus reiz notikušas dzīves mirkļus, atmiņā saglabājamas norises un pozitīvas emocijas."

"Izstādē "ЛАВ = LOVE" redzamais lielā mērā attiecināms uz filokartiju – atklātņu kolekcionēšanu – , tomēr terminoloģija vēl nav devusi vārdu tai atmiņu kolekcionēšanai, kas šobrīd ir visizplatītākā un masveidīgākā, proti, personiskās dzīves brīžu fotofiksēšanai. No šodienas skatpunkta raugoties, šajos attēlos fiksētais uztverams kā daudzslāņains, interpretācijām atvērts materiāls jaunām kultūras atmiņas konstrukcijām," iezīmēja izstādes kuratore, Rīgas Fotogrāfijas biennāles vadītāja Inga Brūvere.

30. jūnijā 18.00 izstādes tematiku paplašinās mākslas zinātnieces, vienas no kolekciju autorēm, Irēnas Bužinskas lekcija "Fotopastkarte kā radošo eksperimentu lauks 20. gadsimtā: inscenējums, montāža, kolorēšana". Lekcija sniegs ieskatu fotopastkartes attīstības vēsturē, īpaši pievēršot uzmanību radošiem, arī kurioziem eksperimentu piemēriem inscenējumu, montāžas un kolorēšanas jomā, sākot no 19.–20. gadsimtu mijas līdz 20. gadsimta 60. gadiem.

Starptautiskais laikmetīgās mākslas notikums Rīgas Fotogrāfijas biennāle izstāžu zālēs un pilsētvidē norisinās no 22. aprīļa un turpināsies līdz 10. jūlijam. Astoņās starptautiskās izstādēs un plašā izglītības pasākumu programmā biennāles mākslinieki un kuratori aicinājuši apmeklētājus aplūkot izolācijas stāvokli un tā dažādās izpausmes un ietekmi, un no jauna mācīties lasīt informāciju, ko mums sniedz attēls.

Līdz 19. jūnijam 10 Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās apskatāms mākslinieces Kristīnes Krauzes-Sluckas darbs "Atbalss" (kuratore Anete Skuja). Līdz 3. jūlijam "ISSP Galerijā" skatāma lietuviešu mākslinieka Pauļa Petraiša (Paulius Petraitis) izstāde "Virsmas", bet Fotogrāfijas biennāles un Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāde "Foto albums – subjektīvs naratīvs" (kuratore Baiba Tetere) būs pieejama līdz pat 11. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti