Kultūras ziņas

Sākas jaunā teātra festivāls "Patriarha rudens"

Kultūras ziņas

Ditas Balčus teātris turpmāk Zirgu ielā

Īsteno programmu "Māksla publiskā telpā"

FOTO: Vides objekta «Klusā daba» atklāšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā 29. septembrī notika pirmā programmas “Māksla publiskā telpā” vides objekta – jauno mākslinieku Brigitas Zelčas-Aispures un Sanda Aispura “Klusās dabas” – atklāšana.

Jau vēstīts, ka "Klusā daba"  ir pirmais no Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas “Māksla publiskā telpā” atklātajiem objektiem. 2014. gada rudenī Rīgā tiks atklāti pirmie trīs paliekošie lielformāta mākslas darbi pilsētas vidē.

“Šodien atklājam Latvijas un reģiona mērogam unikālu programmu „Māksla publiskā telpā”, kas turpina pasaulē izplatīto parādību – pilsētvides papildināšanu ar dažādiem mākslas objektiem. Programma dod iespēju Latvijas māksliniekiem realizēt savas ieceres, īstenojot idejas, kuras neizpaustos tik spilgti mazākā formātā vai slēgtā telpā un kuras tā īsti varam novērtēt tikai konkrētās vietās pilsētvidē,” atklāšanā teica kultūras ministre Dace Melbārde.

Jaunā skulptūra "Klusā daba" sasaucas ar mākslas vēsturē labi zināmo  16. gadsimta beigu un 17. gadsimta klusās dabas žanru, kas īpašu pilnziedu sasniedza tā saucamajā holandiešu Zelta laikmeta glezniecībā. Darba garums ir 5 m, platums 3 m, augstums 1,7 m.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti